Fransk politi: Har identifisert ny Paris-terrorist

Den siste av de tre terroristene som drepte 90 personer på konsertlokalet Bataclan i Paris, skal være identifisert.

Linn Johansen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det opplyser fransk politi til AFP.

Ifølge Le Parisien skal den siste av de tre selvmordsbomberne være 23 år gamle Foued Mohamed-Aggad, som kommer fra Strasbourg i Frankrike.

Reiste til Syria i 2013

TV-kanalen BFMTV skriver at han i 2013 reiste til Syria sammen med ni andre personer. To av disse skal nå være døde, og de syv andre skal ha returnert og blitt fengslet våren 2014.

Mohamed-Aggads to år eldre bror, Karim, skal være blant de som er nå er fengslet etter Syria-reisen.

Samy Amimour (28) er tidligere identifisert som en av de tre terroristene som sprengte seg selv i luften da politiet stormet konsertlokalet. Han er identifisert via fingeravtrykk. Også Omar Ismail Mistefai (29) skal ha deltatt på angrepet i Bataclan.

Bakgrunn: Dette vet vi om terroristene

Fortsatt på fri fot

Den siste mistenkte, Salah Abdeslam (26), er fortsatt på fri fot, og kan ifølge CNN muligens ha kommet seg til Syria. Han beskrives som farlig og bevæpnet.

Det er også utstedt en internasjonal arrestordre på 30 år gamle Mohamed Abrini, som to dager før Paris-angrepene ble sett kjørende i en bil sammen med Abdeslam.

Saken fortsetter under grafikken

Les også: Slik unnslapp terroristene – før og etter Paris-angrepene

130 mennesker mistet livet, og 368 ble skadet, da terrorister gikk til angrep på totalt seks ulike steder i Paris den 13. november i år. 90 av av de døde mistet livet under konserten med Eagles of Death Metal på Bataclan.

Ifølge Le Parisien ble

Tilbake ved åstedet

Tirsdag var California-bandet tilbake ved konsertlokalet for første gang siden det grusomme angrepet, hvor de var skrekkslagne øyevitner til at publikummere ble slaktet ned for litt under en måned siden.

Stor VG-spesial: Dette er ofrene

– Våre venner dro dit for å se rock'n'roll, og døde. Jeg vil dra tilbake dit og leve, har bandmedlem Jesse Hughes tidligere sagt i et intervju.

Totalt er åtte gjerningspersoner døde, men det totale antall terrorister kan ha vært ti eller høyere.

Paris-terroristene: Fra festløver til jihad

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder