I BEREDSKAP: Det er et fly av denne typen som amerikanerne har sendt til Sør-Korea, som svar på den nordkoreanske provokasjonen onsdag. Foto: , Mark Wilson/Getty Images/AFP

USA sender bombefly over Sør-Korea

Et amerikansk bombefly av typen B-52, som har kapasitet til å bære atomvåpen, fløy søndag over Sør-Korea.

  • NTB

Artikkelen er over fire år gammel

– Flyturen i dag demonstrerer alliansens styrke og kapasitet, sier den amerikanske general Curtis Scaparrotti, som er ansvarlig for de amerikanske styrkene i Sør-Korea.

Bakgrunn: Nord-Korea prøvesprengte kjernefysisk våpen

Bombeflyet, som kan fly med atomvåpen og er stasjonert i Guam, fløy sammen med et amerikanske og et sørkoreansk jagerfly over flybasen Osan utenfor Seoul, opplyser det amerikanske militæret.

– USA er fast bestemt i sin forpliktelse på å forsvare Sør-Korea og å opprettholde stabilitet på den koreanske halvøya, sier generalløytnant Terrence O'Shaughnessy.

Ifølge det amerikanske militæret var flyturen svar på Nord-Koreas siste «provoserende handling».

Det var onsdag at Nord-Korea kunngjorde at landet har testet en hydrogenbombe. Påstanden er blitt avvist av etterretningskilder i flere land, som mener det trolig var snakk om en atombombe.

Kims nyttårstale: – Vi er klare for krig

Nord-Koreas leder Kim Jong-un sier søndag at prøvesprengningen var selvforsvar mot USAs trussel om atomkrig.

– Prøvesprengningen av hydrogenbomben var i selvforsvar for å sikre fred på den koreanske halvøya og regional sikkerhet fra faren for atomkrig forårsaket av USA-ledede imperialister, sier Kim Jong-un søndag ifølge landets offisielle nyhetsbyrå, KCNA.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder