Lastebil braste inn i folkemengde i Stockholm: Fire personer døde - barn blant de skadede

Lastebilangrepet som har rystet Sverige har tatt flere liv. Fire personer er døde og 15 skadet.

  • Oda Marie Midbøe
  • David Bach

Artikkelen er over tre år gammel

Blant de skadede er det to barn. Det ene barnet har alvorlig skader, mens det andre er lettere skadet, opplyser Stockholms länds landsting.

SISTE NYTT: Mann pågrepet for Stockholm-angrepet

Til sammen er 15 personer på sykehus med skader, ifølge landstinget. Av dem er ni alvorlig skadet.

Fredag kveld bekrefter politiet at fire personer er døde i angrepet, ifølge Aftonbladet. Én av dem døde på sykehus.

BAKGRUNN: Dette vet vi om lastebilangrepet

To personer til avhør

I ettermiddag ble to personer hentet inn til avhør fordi politiet trodde de kunne ha opplysninger om angrepet, meldte svensk politi på sine hjemmesider ved 19-tiden fredag kveld.

De har ikke status som mistenkte i saken, ifølge politiet.

Angrepet som har rystet Sverige, skjedde ved 15-tiden fredag ettermiddag da en lastebil i skyhøy fart braste inn i en folkemengde ved varehuset Åhlens i Stockholm sentrum.

Les også: Forsøkte å stanse lastebilen - ble nesten påkjørt

Etterlyste mann

På en pressekonferanse like før klokken 18 fortalte svensk politi at de etterlyser en mann i forbindelse med angrepet. De har frigitt et bilde av mannen, som er iført hettegenser.

– Per nå holder det for oss å be dere om hjelp til å spre bildene. Personen er sett i umiddelbar nærhet til denne hendelsen, sa Mats Löfving i politiets nasjonale operative avdeling.

FÅ SISTE NYTT OM DRAMAET HER

ETTERLYSER: Svensk politi etterlyser denne mannen i forbindelse med lastebilangrepet i Stockholm fredag ettermiddag. Foto: Svensk politi

Jakter gjerningspersoner

På politiets pressekonferanse ble det gjort klart at alle ressurser ble satt i verk for å fange den eller de som står bak angrepet.

– Vi fokuserer på å finne ut hvem eller hvilke som kan stå bak, sa sikkerhetspolitisjef Anders Thornberg på pressekonferansen.

– Prioritet nå er å pågripe gjerningsperson. Og det er viktig også å forhindre nye angrep, samt trygghetsskapende tiltak. Det vil prege kvelden og natten, sa regionssjef Ulf Johansson.

Les også: Terror-forskere: Fellestrekk med angrep i Nice og Berlin

– Dypt sjokkert

Sveriges statsminister Stefan Löfven sa tidligere fredag at alt tydet på at hendelsene i Stockholm er en terrorhandling.

– Nå tenker vi på ofrene og deres familier, nære og kjære, og på de skadede, sa Löfven på en pressekonferanse.

Norges statsminister Erna Solberg sa tidligere fredag at hun er dypt sjokkert over angrepet i Sverige.

– Det er en forferdelig hendelse jeg er dypt sjokkert over å se noe som etter all sannsynlighet kan være et terrorangrep. Tankene går til pårørende og ofre, sa statsminister Erna Solberg som nettopp hadde landet i Shanghai.

Utenriksdepartementet har foreløpig ikke fått melding om at nordmenn er direkte berørt av den angivelige terrorhandlingen i Stockholm.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder