BOMBET: Palestinske brannmenn jobber på spreng for å slukke en brann i et bygg etter et iraelsk luftangrep på Gaza by onsdag. Foto: AFP

Våpenhvile slår sprekker på Gazastripen

Våpenhvilen som tidligere denne uka ble inngått mellom Israel og den væpnede gruppen Islamsk hellig krig, har allerede begynt å slå sprekker.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Israelske kamphelikoptre åpnet torsdag kveld ild nord på Gazastripen, ifølge en palestinsk tjenestemann. Angrepet ble ifølge kilden gjennomført etter at væpnede palestinere skjøt i alt fem raketter mot Israel.

Den israelske hæren har ikke bekreftet opplysningene.

Israelsk presse skriver at den såkalte Jernkuppelen slo inn da en palestinsk rakett ble skutt mot den israelske byen Ashdod torsdag kveld. Jernkuppelen er et luftforsvarssystem som er konstruert for å skyte ned raketter.

Det er ikke meldt om sårede i torsdagens angrep.

Også onsdag ble det trass i våpenhvilen meldt om angrep. Våpenhvilen trådte i kraft natt til tirsdag og ble inngått mellom Israel og den væpnede palestinske gruppen Islamsk hellig krig, som har hovedansvaret for rakettangrepene.

Ifølge Israel er det skutt i alt 310 raketter mot Israel fra Gazastripen etter at uroen brøt ut fredag. Av disse har 170 rammet Israel, mens 60 er blitt ødelagt av Jernkuppelen. De øvrige har falt ned på Gazastripen.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har gjort det klart at våpenhvilen vil bli kortvarig dersom rakettangrepene fortsetter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder