LETER: Franske politifolk stilte opp da dyrehagen i Paris meldte at bavianer var på rømmen. Foto: THOMAS SAMSON / AFP

52 bavianer rømte i Paris-dyrehage

Brannvesenet, politiet og hele dyrehagens mannskap måtte rykke ut da 52 bavianer rømte fra innhegningen sin i Paris fredag morgen.

Andrea Rognstrand
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– I de sene morgentimer rapporterte en medarbeider at det var en bavian i en av servicekorridorene, skriver dyrehagen i en pressemelding, ifølge avisen Le Parisien. Det viste seg at hele 52 bavianer hadde tatt seg ut av innhegningen sin.

les også

Bavian-grynting kan forklare vår språkutvikling

Dyrehagen tok ikke lett på apestrekene, og utløste sikkerhetsprosedyrene sine, som innebærer varsling av brannvesenet, politiet og parkens ansatte.

Innen få minutter var parken stengt, de besøkende skysset ut og dyrleger, dyrepassere og et team med bedøvelsespiler på plass, skriver The Guardian.

ARTSFRENDE: Over 50 bavianer av typen avbildet rømte fra dyrehagen i Paris fredag. Bavianen på bildet ble avbildet i den aktuelle dyrehagen i 2014. Foto: Charles Platiau / Reuters

les også

Kvinnelige dyrepassere blir oftest angrepet

Parken begrunnet stengningen med at bavianer kan bli uforutsigbare når de er stresset og at de er sterkere enn mennesker.

De 52 bavianene samlet seg rundt en steinformasjon som utgjør midten av parken, men ble etter hvert fanget og ført tilbake i innhegningen. Ved 19-tiden var det bare tre av dyrene som fortsatt ikke var gjort rede for.

Ingen besøkende i parken kom i kontakt med apene, og ingen av bavianene kom seg ut av parken.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder