ANGREPET: Besøkende forlater Kolmården dyrepark der en dyrepasser i 2012 ble angrepet av ulver og mistet livet. Torsdag opplyste parken at de vil slutte med ulver. Foto: Henrik Witt / NTB scanpix

Svensk dyrepark avliver ulvene

Kolmården dyrepark utenfor Norrköping i Sverige vil ikke fortsette å ha ulver i parken. Nå avlives ulvene på grunn av høy alder og dårlig helse.

siri.marie.seim.sonstelie@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Bakgrunnen for beslutningen er at anlegget ikke er tilpasset for å ta imot nye ulver. Måten dyreparken er bygd på tilfredsstiller ikke dagens arbeidsstruktur, der kontakten mellom ulver og dyrepasser skjer med synlige barrierer. Dyrene sluses gjennom ulike anlegg i forbindelse med rengjøring og mating.

les også

60 prosent av vilt dyreliv borte: – Ekstreme tall

UØNSKET: En ulv i ulveinnhegningen i Kolmården dyrepark der en dyrepasser i 2012 ble angrepet av ulver og mistet livet. Torsdag besluttet dyreparken at de ikke lenger vil ha ulver, og ulvene vil bli avlivet som følge av høy alder og dårlig helsetilstand. Foto: Henrik Witt /NTB scanpix

Til tross for at parken framover ikke vil ha ulver inne i parkanlegget, utelukker ikke Kolmården at det vil komme nye ulver i framtiden.

I 2012 døde en dyrepasser inne i anlegget hvor ulvene befinner seg, i det som betegnes som en ulykke som skyldtes uoppmerksomhet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder