Fem døde i helikopterstyrt i New York

UTENRIKS

Én person ble berget og fem personer omkom da et helikopter styrtet mellom Manhattan og Queens søndag kveld.

Publisert: Oppdatert: 12.03.18 07:17

Midt i East River i New York City, gikk et privat helikopter ned søndag. Både båter og helikopter var i aksjon i søket, i tillegg til dykkere fra politiet i New York (NYPD).

Et vitne filmet hendelsen, og videoen som er publisert flere steder viser et rødt helikopter lande på vannet, synke ned og tippe rundt.

Luftfartsmyndighetene (FAA) bekreftet at et Eurocopter AS350 gikk ned i elven like ved Roosevelt Island klokken 19 lokal tid. Rapporter sier at det ble liggende opp-ned etter at det styrtet.

1 av 4REDDES: En av personene som var ombord helikopteret tas hånd om av redningsmannskaper.DARREN ORNITZ / REUTERS

Roosevelt Island ligger mellom Manhattan og Queens.

En talsperson for borgermesteren i New York bekreftet til AP søndag kveld at én person var berget, mens minst to personer var omkommet i styrten.

Kystvakten opplyste senere at det skal ha vært seks personer om bord. AP melder under en pressekonferanse rundt 02.45 norsk tid at tilstanden er kritisk for tre personer som ble fraktet til nærliggende sykehus. To ble erklært død på stedet, mens piloten skal være «OK». Han skal ha klart å komme seg løs ved egen maskin og ble plukket opp av en båt. De øvrige fem måtte hentes ut fra helikopteret av politi- og brannmannskaper.

Rundt klokken 06.30 norsk tid melder en talsperson for brannvesenet at alle de øvrige fem er døde, opplyser New York Times.

New York-politisjef James O’ Neill har bekreftet at seks personer var ombord, inkludert piloten. Helikopteret eies av Liberty Helicopter Tours, og var leid inn for at turister skulle ta bilder av byen. Det styrtet like ved Gracie Mansion, som er borgermesterboligen.

Helikopteret er berget, men det er så langt ikke klart hva som forårsaket ulykken. FAA opplyser at de vil etterforske ulykken.

Vitner sier til NY Times at de la merke til helikopteret fordi det fløy raskere og lavere enn de pleier i området.

NBC opplyser at databasen til Aviation Safety Network har registrert 11 fatale krasj med AS350-helikoptre de siste 18 månedene.

Her kan du lese mer om