Syrisk nyhetsbyrå: Slik ser det ut etter angrepet

Her er de første bildene som angivelig skal vise resultatene av rakettangrepet natt til lørdag. De er offentliggjort av det statlige syriske nyhetsbyrået Sana.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Missilene som ble sendt skal ha truffet et forskningssenter for kjemiske våpen utenfor hovedstaden Damaskus og to anlegg utenfor Homs som skal ha blitt brukt til lagring av kjemiske våpen.

Assad ankommer jobb

Ved 08-tiden norsk tid postet det syriske presidentskapet en åtte sekunders video som følges av en eneste tekstlinje: «En morgen for å vise motstand».

Filmen viser Syrias president Bashar al Assad som ankommer kontoret . Med målbevisste skritt går presidenten over marmorgulvet med stresskofferten i høyre hånd. Man man anta at dagens arbeidsøkt vil handle om nattens angrep fra amerikanske, franske og britiske styrker.

les også

Trump etter Syria-angrepet: – Perfekt utført

Syrias president Bashar al-Assad sier ifølge Sky News at angrepet har gjort Syria mer bestemt på å «fortsette å kjempe og knuse terrorisme i hver tomme av nasjonen».

Sitatet skal ifølge Reuters være gitt til presidentens iranske motpart Hassan Rouhani.

Rouhani skal ha svart at Iran vil fortsette å stå side ved side med Syria, og ha uttrykt tillit til at angrepet ikke vil svekke det syriske folkets vilje «i sin krig mot terrorisme».

SANA, det statlige syriske nyhetsbyrået siterer landets utenriksminister på at nattens angrep ikke på noen måte vil påvirke den syriske armeens mål om å fortsette kampen mot opprørene.

les også

Syria angrepet i natt av USA, Frankrike og Storbritannia

– Den syriske armeen er fortsatt fast bestemt på å gjenopprettet sikkerhet og stabilitet i alle hjørner av landet, skriver SANA.

Utenriksministeren kaller angrepet en brutal, barbarisk aggresjon.

SANA melder at det syriske regimet ønsker inspektører fra OPCW velkommen til å undersøke angrepet i Douma. Inspektører fra Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen ankom Syria torsdag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder