GODT VALG: USA vil ha dialog med Det muslimske brorskap, som ligger an til å bli valgets store vinner i Egypt. Foto: Reuters

USA vil i dialog med Det muslimske brorskap

Det muslimske brorskap, som har gjort det svært godt under valget i Egypt, skal ha forsikret USA om at de vil respektere fredsavtalen med Israel.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

- De har komme med løfter til oss i den retning, sier en talskvinne for utenriksdepartementet i Washington, Victoria Nuland.

Det muslimske brorskap var tidligere forbudt i Egypt, men spilte en sentral rolle i opprøret som endte med president Hosni Mubaraks fall.

Brorskapets politiske gren, Frihets og rettferdighetspartiet, har gjort det svært godt under valget i landet og kommer derfor til å spille en sentral rolle framover.

Før valget gjorde brorskapet det klart at de ville revidere fredsavtalen fra 1979, noe som skapte stor nervøsitet både i Israel og USA som var fødselshjelper for den såkalte Camp David-avtalen.

USAs viseutenriksminister for det nære østen, Jeffrey Feltman, befinner seg nå i Kairo der han skal ha samtaler med en rekke politiske aktører.

Feltman håper også å møte representanter for Det muslimske brorskap, bekrefter Nuland.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder