SNØSTORM: En brøytebil måker snø utenfor Det hvite hus mandag morgen. Foto: Karen Bleier / AFP

Kraftig snøstorm rammet østkysten av USA

En kraftig snøstorm traff mandag østkysten av USA og landets hovedstad Washington. Om lag 2900 flygninger ble kansellert som følge av uværet.

Artikkelen er over seks år gammel

Snøstormen rammet delstatene New Jersey, Delaware, Maryland, Virginia og Vest-Virginia, og i flere av statene ble det erklært unntakstilstand. Også i delstatene Mississippi og Tennessee lenger sør i landet ble det meldt om kraftig snøfall.

Mange steder, blant dem i hovedstaden Washington, ble skoler og offentlige kontorer mandag holdt stengt. Rundt 2900 flygninger ble kansellert, og over 5000 flygninger ble forsinket som følge av uværet.

Minst én person er bekreftet omkommet som følge av stormen. Personen døde i en trafikkulykke i Virginia der det meldes at veiene er isete og meget glatte.

Det er ikke første gang i år at amerikanerne lammes av snø og lave temperaturer. I januar la en kraftig snøstorm og lave temperaturer et isnende grep over store deler av den nordøstre delen av USA, og senest forrige måned døde minst 13 personer i ulykker da et voldsomt uvær rammet de sørøstlige delene av landet.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder