VIL HA KONTROLL: Russlands president Vladimir Putin vurderer angivelig hvordan han skal kunne koble Russland fra internett i spesielle situasjoner. Foto:Maxim Shemetov,Reuters

– Putin vurderer å koble Russland fra internett

Moskva vurderer muligheten for opprette sitt eget «internett» for å kunne koble Russland fra verdensveven i nødssituasjoner, ifølge en russisk avis.

Artikkelen er over fem år gammel

Ettersom de tradisjonelle mediene kontrolleres av Kreml, er sosiale medier og andre nettsider blitt stående igjen som det siste forum for ytringsfrihet i Russland.

Russlands president Vladimir Putin har nå kalt inn til et møte i landets sikkerhetsråd mandag for å diskutere mulige begrensninger på internett, skriver den anerkjente næringslivsavisen Vedomosti.

Gjennom de siste månedene er det på internett at bredere diskusjoner fra russiske stemmer om Ukraina-krisen har sett dagens lys. Kritiske rapporter om Russlands angivelige deltakelse i Ukraina-krigen har også vært forbeholdt internett.

Men en rekke teleoperatører, internettselskaper og ikke-statlige organisasjoner er sitert på opplysningene om at høytstående tjenestemenn kommer til å ta opp «arbeidet med det russiske segmentet av internett i nødssituasjoner» i flere møter til uka.

Myndighetene planlegger å iverksette tiltak som skal «styrke selvstyret til det russiske segmentet av verdensveven». Blant tiltakene som nevnes, er muligheten for å koble Russland fra internett i spesielle omstendigheter som massedemonstrasjoner eller militære konflikter, ifølge avisens kilder.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder