MISTET LIVET: Seksåringen Elyud Dawit var i live da han ble båret i land. Den lille gutten døde senere på sykehus. Foto:Argiris Mantikos,Ap

Elyud (6) hadde onkel i Norge: – Levde da han ble båret i land

Bildet av seks år gamle Elyud rørte en hel verden. Hans norske onkel sørger nå for at kisten kommer til hjemlandet.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Gutten ble avbildet livløs i det han blir fraktet på land på Zephyros på Rhodos. Det var fiskeren Babis Manias som holdt den lille gutten i hendene sine. Seksåringen hadde reist med sin mor via Sudan og Tyrkia fra hjembyen Asmara i Eritrea, skriver Adresseavisen.

Hans onkel, Yonas Amanuel Issack (33), kom fra Eritrea til Hitra i fjor. Han tror søsteren og nevøen var på vei til samme sted.

Adresseavisen var med Yonas Amanuel Issack og kameraten Filimon Gebrgergishe Tedrosda da de skulle forsøke å frakte kistene med Selemawit Amanuel Issack (37) og Elyud Dawit til Aten for å få dem tilbake til Eritrea.LES OGSÅ: Dette barnet kom aldri frem til Europa

Tre av 90 døde

Båten de to satt i sammen med 90 andre flyktninger og migranter gikk på grunn og ble knust i fjæresteinene den 20. april. Tre personer omkom - blant dem lille Elyud.

Han falt i vannet. Moren druknet fordi hun prøvde å få tak i ham, men hun kunne ikke svømme, fikk onkelen Issack høre på Rhodos, ifølge avisen.

KOMMENTAR:Det kunne vært pappa

Avisen skriver det var fiskeren Babis Manias som brakte seksåringen til land.
– Babis Manias fortalte at Elyud fortsatt levde da han bar ham i land. Han levde også da han kom til sykehuset, fortalte en lege. Men de klarte ikke å gjenopplive ham. Han døde på sykehuset, sier Issack til Adresseavisen.

– De ville vekk

Den kostbare reisen over middelhavet ble farefull. Yonas Issack regner med at søsteren har brukt rundt 13.000 dollar for å skaffe billetter, falske pass og reisepapirer.

– De ville vekk fra Eritrea, hvilket som helst land med frihet ville duge. De kunne ikke vite hvor de eventuelt ville bli mottatt, sier Issack til Adresseavisen.

Han tror Elyud Dawits far ble igjen i Eritrea fordi den lille familien ikke hadde råd til at alle skulle reise samtidig, og fordi faren er soldat.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder