Over 30 døde av ebola i Kongo

SMITTEFARE: Sykepleier Sissel Overvoll snakker med en pasient mistenkt for å ha Ebola-viruset, ved Leger Uten Grensers behandlingssenter i Gueckedou, Guinea. Foto:Leger uten Grenser,LEGER UTEN GRENSER

FN: Ebola truer matsikkerheten i Vest-Afrika

Verdens verste ebolaepidemi noensinne har ført til at avlingene er truet og matprisene stiger i Vest-Afrika, ifølge FNs mat- og landbruksorganisasjon (FAO).

Artikkelen er over fem år gammel

Samtidig opplyser Verdens helseorganisasjon (WHO) at 31 mennesker så langt er døde av ebola i Kongo. Ebolautbruddet i Kongo kommer imidlertid fra en annen variant av ebolaviruset enn det som har spredd seg i Liberia, Sierra Leone, Guinea og Nigeria, ifølge WHO.

FAO har utstedt en særlig advarsel for Liberia, Sierra Leone og Guinea, de tre landene som er hardest rammet av ebola-utbruddet.

Sykdommen har tatt livet av rundt 1.550 mennesker siden viruset ble oppdaget i et avsidesliggende jungelområde i Guinea i mars, ifølge offisielle tall.

Restriksjoner på hvor folk kan reise og opprettelsen av karanteneområder for å hindre smitte, har ført til at folk har hamstret mat i panikk. Flere steder er det matmangel samtidig som prisene har skutt i været.

– Selv før ebola-utbruddet brukte husholdninger i enkelte av de hardest rammede områdene opptil 80 prosent av inntekten sin på mat, sier Vincent Martin, leder for en FAO-enhet i Dakar i Senegal som samordner organisasjonens svar på ebolautbruddet.

De siste prishoppene har ført til at disse husholdningene overhodet ikke har råd til mat lenger, føyer han til.

Les også

Mer om

  1. Ebola

Flere artikler

  1. Ebolapasient rømte - skapte panikk

  2. Røde Kors sender nytt team: Slår alarm om nytt ebola-utbrudd

  3. Obama: Ebola-viruset kan mutere

  4. Ebola-vaksine skal testes på mennesker

  5. WHO: Nytt utbrudd av ebola i Kongo

  6. Ebola har spredt seg til millionby i Kongo: - Svært alvorlig

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder