PÅ STEDET: Bildet viser øyeblikket da den første eksplosjonen gikk av. Ekteparet Juan Fornieles og Cristina Pinel (innfelt) befant seg rett ved. FOTO: Reiters/Privat

Cristina stod 25 meter unna den første eksplosjonen

(VG Nett) - Folk ble kastet i været. Jeg hørte skriking og gråt, sier Cristina Pinel. Hun stod ved målstreken i Boston og ventet på ektemannen sin.

  • Jon Magnus
  • Jenny-Linn Lohne

Artikkelen er over syv år gammel

- Da den første eksplosjonen skjedde trodde jeg at det var en eller annen form for fyrverkeri fordi jeg stod med ryggen til. Da jeg snudde meg så jeg røykskyen, forteller hun til VG.

Spanske Cristina Pinel stod like ved målstreken og ventet på sin ektemann, journalisten Juan Fornieles, som deltok i Boston Marathon, da eksplosjonene gikk av. Juan var bare noen få hundre meter unna, på oppløpet før målstreken.

BAKGRUNN: Minst to omkom i maraton-eksplosjoner

Cristina forteller om grufulle scener som utspilte seg noen meter fra der hun stod.

- Folk ble kastet i været. Jeg hørte skriking og gråt. Så kom det en voldsom røyksky. Det var da jeg hørte en ny eksplosjon, sier hun til VG.

VGTV Direkte: Flere skadet etter eksplosjoner i Boston Marathon

Sammen med Cristina stod Eva Iturriaga som ventet på sin ektemann Ignacio «Itu» Iturriaga. Han hadde akkurat passert målstreken da det høye smellet fikk folk til å kaste seg mot bakken.

DELTAGER: Juan tror selv han var 400-500 meter unna da den første eksplosjonen gikk av. Her er han i Italia i 2008. FOTO: Privat

- Vi tok hverandre i hendene og løp mot hotellet. Jeg visste ikke hvor Juan var, men siden han er journalist antok jeg at han hadde begynt å jobbe i det han hørte eksplosjonen, sier Cristina.

Følg VG Direkte her.

Hun mener at den andre eksplosjonen gikk av like i nærheten av Starbucks.

- Jeg skjønte ikke hva som hadde skjedde, men jeg trodde tidlig at det var en terroraksjon. Det så ut som om det kunne være noe gjemt i søppelkassene, men jeg er ikke sikker.

Hverken hun eller Eva ble skadet. En stund etter eksplosjonene vendte også Juan tilbake til hotellet. Han var også uten fysiske skader.

LES OGSÅ: Norske deltakere: - Skremmende

VG snakket med Cristina i det Juan kom inn i rommet. Da kunne det høres jubelrop. Så omfavnet de hverandre. Om tilstanden i området rett etter eksplosjonene har hun følgende å si:

- Det var tilløp til panikk, men folk var egentlig forbløffende rolige, disse bombene tatt i betraktning.

Mer om

  1. Boston-bombene

Flere artikler

  1. Minst tre omkom i maraton-eksplosjoner

  2. Norske deltakere: - Skremmende

  3. Nordmenn i bombedramaet: Viser sin støtte til de berørte med jakkemarkering

  4. Obama: Vi skal finne dem som har gjort dette

  5. Senatorer til AP: - Et terrorangrep

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder