Tåregass mot nye Charlie Hebdo-demonstrasjoner

Opptøyene mot Charlie Hebdo-karikaturen fortsetter. Politi har lørdag formiddag skutt tåregass mot demonstranter i Niger.

Eirik Linaker Berglund
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det er nyhetsbyrået AFP som melder dette. Minst tusen unge skal ha samlet seg utenfor en moské i hovedstaden Niamey og havnet i konfrontasjon med politiet.

Demonstrasjonene skyldes Muhammed-karikaturen på forsiden av siste utgave av franske satiremagasinet, som onsdag forrige uke ble utsatt for et terroranslag.

Dette skjer dagen etter at muslimer i flere land demonstrerte etter fredagsbønnen. I Niger ble minst fire drept og flere titalls såret da demonstranter støtte sammen med politi.

OPPTØYER: Demonstranter i Niamey, Nigeria, viser sin avsky mot Charlie Hebdos karikatur av Muhammed i siste utgave. Foto:Boureima Hama,Afp

En politimann og tre sivile ble drept i fredagens demonstrasjon i Nigers nest største by Zinder.

Hundrevis av demonstranter protesterte der mot karikaturtegningen i Charlie Hebdo da demonstrasjonen ble voldelig og demonstrantene støtte sammen med politiet.

– De ropte «Charlie er satan» og at de som støtter Charlie skal brenne i helvete, forteller et øyenvitne ifølge nyhetsbyråer.

To kirker i byen samt det franske kultursenteret ble påtent, og flere butikker ble plyndret. Politiet skjøt tåregassgranater mot demonstrantene for å spre dem.

GRAFITTI MOT TEGNINGER: Palestinere protesterte natt til lørdag mot satiremagasinet Charlie Hebdos Muhammed-tegning med spraymaling på det franske kultursenterets vegger i Gaza by. Foto:Mahmud Hams,Afp

Også i flere andre muslimske land var det demonstrasjoner etter fredagsbønnen mot Muhammed-tegningen i det franske satirebladet.

I Algeries hovedstad Alger ble flere mennesker såret i sammenstøt mellom demonstranter og politi, og i Mauritanias hovedstad Nouakchott forsøkte demonstranter å ta seg inn i den franske ambassaden. De ble imidlertid stanset av sikkerhetsstyrker.

I Karachi i Pakistan ble tre mennesker såret, deriblant en fotograf fra nyhetsbyrået AFP, da politi og demonstranter støtte sammen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder