VANNKANONER: Tysk politi brukte vannkanoner for å stoppe ivrige, venstreorienterte demonstranter 1. mai i Leipzig. Foto: EPA

100 arrestert under voldelig 1.mai i Tyskland

(VG Nett) Nesten 100 personer ble arrestert under 1.mai-demonstrasjoner i Berlin og Leipzig søndag.

  • Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL


Demonstrantene i Leipzig ble stoppet av politiets vannkanoner. 30 av dem ble arrestert for vold og for å ha prøvd å forhindre en

HOLDES FAST: Tysk politi holder fast en demonstrant som ville forhindre en lovlig høyreorientert demonstrasjon. Foto: EPA

Ifølge en talsmann for politiet i byen skal det ha vært mer enn 1200 venstreorienterte som prøvde å blokkere den andre demonstrasjonen.

Også i hovedstaden Berlin hadde mange tusen funnet veien ut i gatene for å demonstrere. 65 personer ble arrestert i demonstrasjoner tidlig 1. mai.

Veltet bil
I hovedstaden satte 1500 venstreorienterte demonstranter kursen mot hovekvarteret til det konservative Springer-forlaget, men ble stoppet av politiet like før de nådde bygningen, ifølge politiet.

Noen veltet en parkert bil, mens andre konsentrerte seg om å kaste flasker og steiner mot politiet rundt 150 meter fra forlaget.

Tre politimenn i Berlin skal ha blitt lettere skadet i sammenstøt med demonstranter. Men i forhold til fjorårets 50 skadde er ikke det så ille.

Hvert år i 18 år har det vært bråk på 1. mai i Berlin.

VELTER BIL: Maskerte demonstranter i Berlin velter en bil under en 1.mai-demonstrasjon. Foto: Reuters

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder