TAR TIL TWITTER: Tidlig fredag morgen norsk tid uttrykte president Donald Trump sin klare mening om bildene av senator Al Franken fra 2006. Foto: Nicholas Kamm AFP

Trump om overgrepsanklager mot senator: – Virkelig ille

USAs president Donald Trump mener bildene av den demokratiske senatoren Al Franken som tar på brystene til en amerikansk radiovert, sier mer enn 1.000 ord.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Bildet av Al Frankenstein er virkelig ille, det sier mer enn 1.000 ord. Hvor går hendene hans på det andre, tredje, fjerde, femte og sjette bildet mens hun sover? skriver Trump på Twitter.

Torsdag publiserte radioverten Leeann Tweeden et bilde på Twitter der hun sover, mens Franken tar henne på brystene. Hendelsen fant sted i 2006, da de var på reise for å underholde amerikanske soldater i Midtøsten.

Bakgrunn: TV-profilen beskriver to episoder

Tweeden, som jobber i radiostasjonen KABC i Los Angeles, sier Franken hadde skrevet en sketsj til showet, og at han insisterte på at de måtte øve på et kyss under prøvene.

Radioverten sier hun forsøkte å motsette seg kyssingen, men at han tvang seg på henne.

Da de senere satt på samme fly, skal Franken ha benyttet anledningen mens Tweeden sov, og grepet fatt i begge brystene hennes – mens han fikk noen til å ta bilde av det. Dette bildet har Tweeden selv postet på Twitter:

«Jeg følte meg kvalm og krenket», skriver hun og legger til at hun ikke kunne vente med å komme seg til toalettet for å «skylle ham bort fra munnen sin».

Franken, som er tidligere komiker i det populære TV-showet Saturday Night Live og som ble valgt inn som senator fra Minnesota i 2008, føyer seg inn i en lang rekke menn som nå anklages for seksuell trakassering.

Kvinne varslet TV 2-ledelsen: (...) Så tok han tak i hodet hennes, og trykket det hardt ned mot underlivet sitt

I en uttalelse sier han at «han ikke husker sketsjen på samme måte», men at han ber om unnskylding. Han sier også at «han ikke skulle ha posert med hendene på brystene hennes mens hun sov».

Tusenvis har delt #Metoo: Vil vise omfanget av seksuelle overgrep og trakassering

Franken har siden 2008 vært senator for Minnesota, hvor han representerer demokratene.

ANKLAGET: Al Franken (66) har siden 2008 vært senator for Minnesota, hvor han representerer demokratene. Her avbildet 31. oktober under en høring i senatet. Foto: Saul Loeb AFP

Trump har så langt ikke kommentert overgrepsanklagene mot sin partifelle og senatorkandidat Roy Moore, men via en talskvinne har han sagt at Moore bør trekke seg dersom påstandene stemmer.

Flere kvinner har den siste tiden anklaget Moore for seksuelle overgrep eller trakassering. Alle var under 18 år gamle, den yngste bare 14, da det skal ha skjedd.

Hør flere kvinner snakke ut om egne voldtekt- og overgrepshistorier:

Kilde: NTB/VG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder