I EUROPA: Donald Trump på flyplassen Stansted i London mandag kveld. Foto: NICHOLAS KAMM / AFP

Trump nekter Bloomberg-journalister adgang til valgmøter

Journalister fra Bloomberg News får ikke lenger adgang til Donald Trumps valgmøter, etter at selskapet kunngjorde at de ikke vil drive kritisk journalistikk om deres egen eier Michael Bloomberg.

Milliardæren har nylig kastet seg inn i kampen om å bli demokraten som skal utfordre Trump i 2020, og Bloomberg News sa denne uken at de ikke vil granske sin egen eier eller hans rivaler i demokratiske partiet.

Den kritiske granskingen av Trump-administrasjonen vil imidlertid opprettholdes.

Les mer om Bloomberg: Utfordrer Trump: Levnes liten sjanse av eksperter

Dette har fått Trump-leiren til å se rødt: Natt til tirsdag opplyser presidentens kampanjeleder Brad Parscale at Bloomberg journalister ikke vil få innvilget søknader om akkreditering.

– I president Trumps valgapparat er vi vant til urettferdig rapportering, men de fleste nyhetsredaksjonene går ikke så tydelig ut med sine standpunkter offentlig, sier Parscale, ifølge New York Times.

KANDIDAT: Michael Bloomberg (77) kjemper mot demokrater som Elizabeth Warren og Joe Biden. Foto: SHAWN THEW / EPA

Til CNBC sier han at beslutningen til Bloomberg er bekymringsfull og gal.

– Siden de nå har offentliggjort hvor de står, vil ikke Trump-kampanjen ikke lenger akkreditere representanter for Bloomberg News på kampanjer eller andre arrangementer. Vi vil avgjøre om vi vil svare på spørsmål fra enkeltreportere fra Bloomberg News fra gang til gang, fortsetter han.

Redaktør John Micklethwait i Bloomberg sier beskyldningene fra Trump-leiren ikke kunne vært fjernere fra sannheten.

– Vi har dekket Donald Trump rettferdig og upartisk siden han stilte som kandidat i 2015 og vil fortsette med det til tross for de restriksjonene vi blir pålagt av hans valgkampstab, sier Micklethwait.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder