Over 1000 døde i Storbritannia – 260 døde siste døgn

Totalt 1019 personer er nå døde som følge av coronaviruset i Storbritannia, ifølge tall fra myndighetene lørdag. Det er en økning på 260 dødsfall fra fredag.

 • Lone Lohne

Artikkelen er over 108 dager gammel, myndighetenes råd angående coronasmitten kan derfor være utdaterte. Du kan alltid holde deg oppdatert i vår spesial, eller gjennom FHIs nettsider.

Den britiske regjeringen holder pressekonferanse om saken klokken 17 lørdag ettermiddag, norsk tid. Den kan du se på VGTV. Det foregår uten statsminister Boris Johnson, som selv er bekreftet smittet av coronaviruset. Næringslivsminster Alok Sharma har inntatt podiet sammen med den britiske helsedirektøren Stephen Powis.

– Vi innfører en rekke tiltak for å øke tilbudet av verneutstyr for å beskytte helsepersonell i frontlinjen. Den britiske regjeringen jobber dag og natt for å få mer hånddesinfeksjon på markedet så raskt som mulig, sier Sharma.

Boris Johnsons regjering har den siste tiden fått massiv kritikk for å ha vært sent ute med smitteverntiltak, men innførte svært strenge tiltak tidligere denne uken.

I England blir 246 av dødsfallene det siste døgnet personer mellom 33 og 100 år, alle med underliggende sykdom eller helseproblemer, unntatt 13 personer – alle over 63 år. Det skriver BBC.

– Sykehus i London oversvømmes av en «tsunami» av alvorlig syke coronarammede pasienter, sa en representant for britiske helsemyndigheter torsdag.

Kan du selv være smittet av coronavirus? Test deg selv med VGs symptomsjekker

TESTES: En person blir testet gjennom bilvinduet av en helsearbeider i Chessington i utkanten av London. Foto: GLYN KIRK / AFP

Boris Johnson smittet

Fredag ble det kjent at den britiske statsministeren Boris Johnson har testet positivt.

– Det siste døgnet har jeg utviklet milde symptomer og testet positivt for coronaviruset. Jeg isolerer meg, men fortsetter å lede regjeringens innsats. Sammen skal vi overvinne dette, skrev Johnson selv på Twitter.

les også

Kinas rikeste mann donerte smittevernutstyr til Norge

Vil teste flere

Ifølge BBC er det lørdag 17.089 bekreftede smittede i Storbritannia. Dette etter at myndighetene har trappet opp testingen for helsepersonell med symptomer, eller som bor med noen som har symptomer.

Nå blir rundt 6000 personer testet daglig, men myndighetene vil øke til 10.000 daglig innen slutten av mars, og 25.000 innen midten av april.

Ifølge AFP er nå det totale antall døde fra coronaviruset i Europa nå oversteget 20.000.

Mer om

 1. Coronaviruset
 2. Storbritannia
 3. Boris Johnson
 4. Sykehus
 5. England

Flere artikler

 1. Coronasmittet Boris Johnson innlagt på intensiven

 2. Boris Johnson er smittet av coronaviruset

 3. Biograf om Boris Johnson: – Dette må være et sjokk for ham

 4. Boris Johnson testet posititvt for coronaviruset

 5. Storbritannias helseminister advarer de som bryter smittevernregler

Fra andre aviser

 1. Boris Johnson på intensivavdeling over natten

  Bergens Tidende
 2. Boris Johnson på sykehus

  Aftenposten
 3. The Telegraph: Boris Johnson tilbake på jobb mandag

  Aftenposten
 4. Ikke bare er Boris Johnson på intensivavdeling. Nå er det full krise bak disse dørene.

  Aftenposten
 5. FHI: 184 nye bekreftet koronasmittet i Norge

  Fædrelandsvennen
 6. Hvordan går det med landene som er hardest rammet? Italia og Spania ser lyspunkter, mens USA stålsetter seg for grufulle dager

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder