I BØNN: På åstedet for drapet på ni år gamle Tyshawn Lee samlet folk seg for å be, tenne lys og vise sin avsky mot henrettelsen den 7. november 2015 - fem dager etter drapet som fant sted på ettermiddagen 2. november. I spissen for gruppen Jedidiah Brown - leder av Young Leaders Alliance. Foto: Espen Rasmussen, VG

Drapet på niåring rystet Chicago i 2015 - gjengmedlemmer må møte for retten

Nesten fire år etter at en ni år gammel gutt ble skutt og drept i en av Chicagos mest grufulle forbrytelser, må gjengmedlemmer møte for retten.

Mennene som er siktet for å ha utført angrepet på niåringen Tyshawn Lee i november 2015, skal ha en omfattende bakgrunn som gjengmedlemmer, ifølge den amerikanske avisen USA Today.

Gutten, som gikk i fjerde klasse, skal ifølge påtalemyndigheten ha blitt drept av gjengmedlemmer som en hevnaksjon mot guttens far, som skal være medlem av en rivaliserende gjeng i byen.

les også

USA: Åtte år gammel gutt døde i varetekt

Selv i en by som er altfor kjent for våpenbruk og drap, ifølge avisen, sendte drapet på Tyshawn Lee sjokkbølger gjennom Chicago.

Foto: Brian Jackson / Chicago Sun-Times

– For meg er dette en av de mest grufulle hendelsene. Jeg tror det rystet Chicago å synke så dypt at en niåring ble myrdet, sa den romersk-katolske presten Michael Pfleger, som ledet begravelsesmessen.

les også

Amerikanske medier: Trump forsøkte å presse den ukrainske presidenten til å etterforske Biden

Pfleger har holdt mange begravelser for barn, inkludert sin egen fostersønn i løpet av sine 44 år som pastor i området.

Med drapet på niåringen Tyshawn er et nytt bunnivå nådd i byens kriminalitet, mener Pfleger.

- Jeg jobbet i det lokale fengselet på begynnelsen av 70-tallet. Hvis du skjøt en gjengmedlems mor eller bestemor, ville du blitt drept i fengselet. Det var en kode, sa Pfleger, ifølge USA Today.

DEMONSTRERTE: Barn og voksne samlet seg i nabolaget Auburn Gresham sør i Chicago for å protestere mot volden 7. november 2015. Her ble ni år gamle Tyshawn Lee henrettet noen dager tidligere. Foto: Espen Rasmussen, VG

– Jeg vet ikke når vi som nasjon skal våkne. Men vi må slutte å få barn til å drepe barn i Amerika, la han til.

Raseri

Etter skoletidens slutt den 2. november 2015, satt Tyshawn Lee i en park ved gaten, ikke langt fra mormorens hus. Han hadde ikke tatt seg tid til å skifte av seg skoleuniformen. Etter et kjapt farvel med bestemoren, tok han som vanlig med seg basketballen sin og gikk ut for å leke.

les også

Alvorlig varslersak mot Trump holdes hemmelig – Demokratene krever innsyn

En mann nærmet seg gutten, spilt basketball og tilbudt seg å kjøpe ham en matbit. Deretter ble niåringen ført til en bakgate, hvor han ble skutt flere ganger på kort hold, ifølge påtalemyndigheten.

Ifølge lokalavisen Chigcao Tribune ble basketballen hans funnet like ved åstedet.

I sine åpningsanmerkninger i rettssaken sa påtalemyndighetens representant, ifølge lokalavisen at en av de tiltaltes raseri over at hans egen mor var skadet i en skyteepisode og hans bror var drept uker tidligere, var drivkraften for å eskalere hevnspiralen ytterligere.

Den tiltalte skal ha blitt hørt da han fortalte om at han ville gjengjelde dette med vold mot «bestemødre, mødre, barn og alt sammen.»

Én av de tre tiltalte har innrømmet å ha vært med på drapet av niåringen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder