DEBATT: I en debatt mellom presidentkandidatene John Edwards, Barack Obama og Hillary Clinton gikk det i natt hett for seg. Foto: REUTERS

Presidentkandidater kritiserer Hillary

Presidentkandidatene Barack Obama og John Edwards gikk til kraftig angrep på Hillary Clinton under en TV-debatt mellom de demokratiske kandidatene tirsdag.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Edwards og Obama har skjønt at de må skifte taktikk om de skal fravriste Hillary den solide ledelsen hun har på meningsmålingene.

Debatten fant sted bare 65 dager før racet for alvor sparkes i gang i delstaten Iowa rett over nyttår. Clinton ligger klart i tet på de nasjonale meningsmålingene, men hun ligger bare så vidt foran rivalene i Iowa.

Obama kritiserte tirsdag Clinton for å ha skiftet standpunkt i viktige saker som Irak-krigen, motstanden mot tortur og den nordamerikanske NAFTA-frihandelsavtalen.

- Lederskap handler ikke om å forandre mening når det er politisk beleilig, sa Obama under debatten.

Edwards gikk enda lenger i kritikken og anklaget New York-senatoren for å «forsvare et ødelagt og korrupt system i Washington».

Ifølge Obama og Edwards mangler Clinton troverdighet. Men Hillary, som sto mellom sine fremste rivaler under debatten, avfeide kraftsalvene og forsvarte sine standpunkter i de forskjellige sakene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder