HÅNDTRYKKET: Skuespiller Sean Penn møtte narkobaronen Joaquin «El Chapo» Guzmán i oktober for et intervju i Rolling Stone.

HÅNDTRYKKET: Skuespiller Sean Penn møtte narkobaronen Joaquin «El Chapo» Guzmán i oktober for et intervju i Rolling Stone. Foto: Reuters ,

Sean Penn angrer ikke på «Chapo»-intervjuet

Den amerikanske skuespilleren sier han ikke har noe å skjule etter det hemmelige møtet med narkobaronen, som kan ha fått intervjuobjektet arrestert.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Fredag ble den beryktede narkobaronen Joaquin «El Chapo» Guzmán pågrepet etter en skuddveksling med politiet. Han hadde vært på rømmen med en omfattende politijakt på seg siden juli i fjor, da han rømte fra fengsel gjennom et hull i dusjen og ned i en tunnel.

Men noen har møtt ham i mellomtiden, og det var ingen ringere enn skuespillerne Sean Penn og Kate del Castillo. Hvorfor? De skulle intervjue ham for Rolling Stone. Intervjuet fant plass på hemmelig sted i en landsby ute i jungelen i Mexico, og skal ha vart i sju timer. Her fortalte «El Chapo» om narkotikavirksomheten, oppveksten og rømningen. Dette intervjuet var en av faktorene som ledet frem til pågripelsen, ifølge meksikanske regjeringskilder.

VG+: Hun kan ha ført til narkobaronens fall

«En hån»

Nå får Sean Penn kritikk for å ha intervjuet han som er den antatt største mafiasjefen i Mexico de siste tiårene. Den meksikansk-amerikanske journalisten Alfredo Corchado, skriver i sosiale medier at intervjuet er «en hån mot journalister i Mexico som er drept i jakten på sannheten».

Corchado anklager Rolling Stone for å publisere et Hollywood-preget koseintervju med narkobaronen, uten kritiske oppfølgingspørsmål eller nødvendige konfrontasjoner.

Sean Penn uttrykker ingen anger overfor nyhetsbyrået AP, som har epost-utvekslet med ham.

– Jeg har ingenting å skjule, skriver han, ifølge AP.

Overvåket

Penn skal ha latt Guzmán godkjenne intervjuet i forkant av publiseringen. Han svarer ikke direkte på om dette var en riktig beslutning, ei heller om han stilte riktige spørsmål eller tok nok hensyn til å beskytte kildene sine – alle forhold som journalister jobber under.

Penn har uttrykt at han følte seg overvåket under oppholdet i Mexico. Dette stemte i virkeligheten, for bilder avisen El Universal har publisert, viser skuespillerduoen som blir tatt imot på flyplassen i oktober. Bildene later til å være tatt med telelinse på lang avstand, og skal tilhøre mesikansk etterretning.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder