YNGSTE OFFER: Ebba Åkerlund (11) ble drept i Stockholm da terroristen kapret en lastebil og kjørte gjennom Drottninggatan. Foto: privat

Elleve år gamle Ebba er det yngste offeret i Stockholm

Ebba Åkerlund (11) var en av de fire som ble drept i lastebilangrepet i Stockholm, melder svensk TV 4.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Jenta var på vei hjem fra skolen da hun ble påkjørt av lastebilen i terrorangrepet som har krevd fire menneskeliv og såret 15.

Tirsdag bekrefter foreldrene til TV4 at det var den elleve år gamle Ebba Åkerlund som ble drept.

– Av hele vårt hjerte takker vi det svenske folket for den varmen og kjærligheten som dere har gitt oss i en tid med fortvilelse og smerte, skriver foreldrene i en uttalelse.

Les mer om alle ofrene: Lastebilangrepet i Stockholm

Snakket sammen like før

Det var fredag ettermiddag at en stjålet lastebil raste ned gågaten Drottninggatan i Stockholm sentrum, og meide ned de gående som var ute og nøt vårdagen.

Les også: Rakhmat Akilov (39) siktet for Stockholm-terroren

I døgnet etter angrepet etterlyste 11-åringens familie og bekjente jenta i sosiale medier. Moren snakket ifølge svenske Dagens Nyheter med datteren på telefon like før angrepet. Da avtalte de at de skulle møtes på T-banen.

Der dukket hun aldri opp.

Belastende å måtte vente

I uttalelsen som er gitt tirsdag ber foreldrene om ro.

– Vi trenger nå fred og ro for å bearbeide vår sorg og ber om forståelse for det, skriver de.

Slektninger av jenta har tidligere fortalt at familien forsto at det kunne være Ebba da moren fikk vesken hennes som var funnet på stedet.

Les også: Jente (11) blant de drepte i Stockholm

Før det hadde familien reist rundt på sykehus i Stockholm og lett etter elleveåringen.

– Vi fikk beskjed midt på dagen i dag. Det var utrolig belastende at det tok så lang tid, har morens søskenbarn uttalt til Expressen.

TERROR I STOCKHOLM: Blomster er lagt ned og hengt opp utenfor Åhlens i Stockholm lørdag ettermiddag. Fredag kjørte en kapret lastebil over et stort antall mennesker på Drottninggatan i Stockholm sentrum. Fire personer ble drept og 15 skadet. Foto: Torstein Bøe NTB scanpix

Øyenvitner har beskrevet gjerningsmannens ville ferd nedover Drottningatan.

Veronica Durango (42) rakk såvidt å hoppe unna da bilen kom mot henne.

– Han kjørte på folk som om de var pappfigurer i gaten. Han bare fortsatte ned veien. Jeg er bare kjempeglad for at jeg lever. Hadde jeg ikke hoppet unna, hadde jeg ikke klart meg, sier hun til VG.

Ebba er det yngste offeret etter angrepet. De tre andre dødsofrene er fra før identifisert.

Disse er 69 år gamle Lena Wahlberg, 41 år gamle Chris Bevington fra Storbritannia og belgisk småbarnsmoren Maïlys Dereymaeker (31).

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder