Trump truer Iran med utslettelse

USAs president Donald Trump truer Iran med utslettelse hvis det bryter ut krig mellom landene.

  • NTB

Artikkelen er over ett år gammel

En viktig årsak til konflikten mellom USA og Iran er frykten for at Iran i hemmelighet skal utvikle atomvåpen.

les også

USA planla å bombe tre mål i Iran - stoppet minutter før

I et TV-intervju fredag kom imidlertid Trump med en uttalelse som kunne tolkes som en trussel om bruk av amerikanske masseødeleggelsesvåpen – eller i alle fall en trussel om massive ødeleggelser.

Hvis det bryter ut krig med Iran, vil det bli «utslettelse som dere aldri før har sett», sa presidenten i intervjuet med NBC News.

TRUSSEL: President Donald Trump sier han ikke ønsker krig med Iran, men truer landet med utslettelse hvis krig likevel bryter ut. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix

Trump understreket også at han ikke ønsker krig, og at han ikke vil stille betingelser for å starte samtaler med iranske myndigheter. Han gjentok at det er uakseptabelt hvis Iran skaffer seg atomvåpen.

les også

Demokrater refser Trump etter Iran-håndtering

– Hvis dere vil snakke om det, så er det fint. Hvis ikke, kan dere leve i en ødelagt økonomi i lang tid, var presidentens budskap til Iran.

Trump gjentok også at det amerikanske militæret torsdag forberedte et militært angrep mot Iran som svar på iranernes nedskytning av en amerikansk drone. Angrepet ble angivelig avlyst av Trump i siste øyeblikk.

les også

New York Times: Trump stanset planlagt angrep mot Iran

I intervjuet tilbakeviste han imidlertid påstanden om at kampfly allerede var på vingene da angrepet ble stanset. Dette har kilder i Trumps regjering tidligere opplyst til avisa New York Times.

Flere artikler

  1. Demokrater refser Trump etter Iran-håndtering

  2. Trump truer Iran med «utslettelse»

  3. Erna Solberg om Iran-krisen: Advarer mot eskalering

  4. New York Times: Trump stanset planlagt angrep mot Iran

  5. USA planla å bombe tre mål i Iran - stoppet minutter før

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder