Trump etter Mueller-rapporten: - Kunne ha sparket alle

President Donald Trump fryder seg etter offentliggjøringen av den sladdede versjonen av Mueller-rapporten og fastholder at den renvasker ham.

NTB

– Jeg hadde rett til å avslutte hele heksejakten hvis jeg ville. Jeg kunne ha sparket alle, inkludert Mueller, hvis jeg ville. Jeg valgte å ikke gjøre det. Jeg hadde RETT til å bruke privilegiene mine. Det gjorde jeg ikke! skriver Trump på Twitter sent torsdag kveld norsk tid.

Han legger også ved et sitat fra programleder for Fox News, Jesse Watters, som sier at presidenten kjempet tilbake mot uriktige opplysninger, og at det «ikke er å hindre etterforskningen».

Tidligere torsdag uttalte presidenten at han hadde «en god dag», og gjentok at han hverken fikk russisk bistand i forkant av presidentvalget i 2016 eller har forsøkt å hindre granskingen av anklagene om dette i ettertid.

– Ingen hemmelig forståelse, ingen motarbeiding. Det var aldri noe slikt, og det kommer aldri til å bli noe slikt, sa Trump.

les også

AP: – Trump prøvde å få Mueller fjernet

– Ingen annen president må noensinne bli utsatt for en slik bløff igjen, legger han til.

Trump la torsdag også ut et bilde av seg selv på Twitter, åpenbart inspirert av den populære serien Game of Thrones, med teksten «For dem som hater og de venstreradikale demokratene – Game Over».

Mueller avdekket ifølge den sladdede rapporten ikke noe samarbeid med russere foran valget i 2016, men han trekker ingen konklusjon når det gjelder opplysninger om at Trump ved ti anledninger skal ha forsøk å hindre etterforskningen.

Les hele rapporten her.

USAs justisminister William Barr konkluderer imidlertid med at bevisene fra Mueller «ikke er tilstrekkelig til å slå fast at presidenten la hindringer i veien for etterforskningen».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder