MISTET TRE BARN: Her er Anders Holch Povlsen og kona Anne Holch Povlsen på rød løper i forbindelse med feiringen av kronprins Frederiks bursdag i København i mai 2018. Foto: Olufson Jonas / TT NYHETSBYRÅN

Ekstra Bladet: Danske Anders Holch Povlsen på sykehus etter Sri Lanka-terror

Den danske klesmilliardæren som mistet tre av sine fire barn på Sri Lanka ble innlagt på sykehus etter terrorangrepet. Familien har nå forlatt landet, får VG bekreftet.

Det skriver danske Ekstra Bladet, som siterer kilder ved akuttmottaket.

– Et av familiemedlemmene var skadet, men er nå utskrevet fra sykehus, bekrefter Danmarks ambassadør i India, Peter Taksøe-Jensen, overfor VG.

På National Hospital of Sri Lanka bekrefter flere kilder at en fra Holch Povlsen-familien var såret i angrepet på luksushotellet Shangri-La og innlagt. En medarbeider ved akuttmottaket opplyser at det var snakk om en voksen dansk mann.

Bakgrunn: Dette vet vi om angrepene

Den 46 år gamle Bestseller-milliardæren og kona Anne Holch Povlsen (40) var på påskeferie sammen med barna på Sri Lanka, da landet i Det indiske hav ble rammet av åtte eksplosjoner søndag.

Angrepene har så langt kostet 321 mennesker livet, og antall døde og skadede fortsetter å stige. Tre av barna til det danske ekteparet var blant de drepte.

Torsdag skal det etter planen holdes et fakkeltog i Stavdrup i Danmark, hvor Bestseller-familien bor. Dette blir arrangert for å vise medfølelse til familien.

Holch Povlsen har bedt om fred i sorgen.

Les mer: Den danske milliardærens liv

Ikke bekreftet hvem som er drept

Anders og Anne Holch Povlsen er foreldre til de fire barna Alma, Astrid, Agnes og Alfred. Ifølge Ekstra Bladet er familiens fire barn er 5, 10, 12 og 15 år gamle. Det er ikke bekreftet hvem av barna som ble drept i angrepene.

– Vi støtter den danske familien som mistet tre av sine kjære, forteller ambassadør Taksøe-Jensen til VG på telefon fra den srilankiske hovedstaden Colombo.

Han har reist fra New Delhi til Colombo for å håndtere situasjonen. Danmark har ingen egen ambassade på Sri Lanka, og samarbeider derfor tett med den norske ambassaden i landet.

DANSK AMBASSADØR: Danmarks ambassadør i India, Peter Taksøe-Jensen. Foto: Privat

Ambassadøren til VG: Familien har forlatt Sri Lanka

– Jeg kan ikke si så mye om hvordan vi bistår familien. Men jeg kan si at de forlot landet på mandag. Vi vil hjelpe dem med å få kroppene hjem til Danmark, sier Taksøe-Jensen.

I tillegg til ambassadøren har Danmark sendt et spesialistteam til Colombo bestående av rettsmedisinere som skal bidra til å identifisere de avdøde, sikkerhetsfolk som skal bistå i etterforskningen, samt en psykologspesialist og en lege.

Les også: Mistenkt selvmordsbomber fanget på film

MINNES BARNA: Flere har lagt ned blomster foran hovedkvarteret til Bestseller i Brande i Danmark. Foto: Ritzau Scanpix/John Randeris via REUTERS

Den danske ambassadøren besøkte mandag et likhus i den srilankiske hovedstaden. Det var en sterk opplevelse, sier han.

– Det var 30 uidentifiserte lik der. Dette er ikke en dagligdags opplevelse for meg, men en nødvendighet.

Tirsdag møtte Taksøe-Jensen Sri Lankas president og sikkerhetssjef. Han ble presentert en oversikt over de døde, og fikk en sikkerhetsbrief.

– Myndighetene på Sri Lanka har kommet langt i etterforskningen om hvem som utførte angrepene, og hva de skal gjøre for å bringe situasjonen under kontroll, sier ambassadøren.

Se video – her ankommer den mistenkte selvmordsbomberen kirken:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder