BREXIT: Detaljer om mulige effekter av en hard Brexit har nå blitt offentliggjort av regjeringen i London. Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP

Regjeringen advarer mot matmangel og opprør i hard brexit-plan

Den britiske regjeringen har offentliggjort dokumenter som viser forberedelsene som er gjort for en hard brexit, melder britiske medier.

NTB

Parlamentet har krevde at regjeringen til statsminister Boris Johnson må offentliggjøre beredskapsplanen den har utarbeidet for en hard brexit.

Statsminister Boris Johnson har sagt at Storbritannia skal ut av EU 31. oktober, med eller uten en avtale.

Onsdag la regjeringen ut seks sider på sin nettside med dokumenter knyttet til «Operation Yellowhammer» – navnet på regjeringens beredskapsplan for en hard brexit

les også

Brexit-Boris kan ende i retten

Farer ved Brexit

Her advares det ifølge Sky News om forsinkelser på opptil tre måneder for å krysse Den engelske kanal, en betydelig økning i strømprisene og dårligere tilgangen på mat og medisiner.

Opposisjonen i Parlamentet har også krevd å få innsyn i korrespondansen mellom regjeringens rådgivere knyttet til suspensjonen av parlamentet, deriblant hva de har skrevet til hverandre på Facebook og WhatsApp om Johnsons fem uker lange suspensjon, som trådte i kraft natt til tirsdag.

Dette har imidlertid regjeringen avvist fordi den mener det er «upassende».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder