FLERE SKADDE: Franske myndigheter etterforsker eksplosjonen som et mulig terrorangrep. Foto: PHILIPPE DESMAZES / AFP

Fransk politi jakter terrormistenkt

Franske medier melder at en pakkebombe med spiker, skruer og bolter har gått av i en gågate sentralt i Lyon. Det er mistanke om terror.

Ifølge franske myndigheter skal 13 ha blitt skadet av eksplosjonen. Bomben skal ha gått av utenfor et bakeri klokken 17.30 i gaten Rue Victor Hugo.

Franske myndigheter etterforsker eksplosjonen i Lyon fredag ettermiddag som et mulig terrorangrep, melder nyhetsbyrået AFP.

Myndighetene opplyste like etter hendelsen at åtte personer var lettere såret, men antallet har siden steget. 13 personer ble såret, hvorav 11 ble brakt til sykehus, opplyser en kilde tett på etterforskningen.

Politiet har sperret av nabolaget.

– Jeg hørte et kraftig smell, lurte på hva det var og gikk ut, sier en kjøpmann med butikk rundt 200 meter fra eksplosjonsstedet til lokalavisen Le Progres.

En åtte år gammel jente skal være blant de skadde, skriver lokalavisen.

Ifølge avisen skal det handle om lettere skader. De fleste skal ha blitt truffet på nedre del av kroppen.

Etterforskere mistenker at det er snakk om en pakkebombe, melder nyhetsbyrået AFP.

Bomben inneholdt ikke noen giftige produkter. Analyser ble utført rue Victor-Hugo for å lete etter en mulig giftig risiko.

– Det var en mann i 30-årene som med ansiktet tildekket satte fra seg en koffert i Victor-Hugo-gaten ved 17-tiden, sier ordførerassistenten Aurélie Bonnet Saint-Georges til Le Figaro.

Han er enda ikke identifisert og jaktes nå av politiet.

En 17 år gammel jente som befant seg bare 15 meter fra eksplosjonsstedet, sier at hun så biter av elektriske ledninger og batterier. Hun sier også at vinduer ble blåst ut. Da hun hørte smellet, trodde hun først det var en bilulykke, melder NTB.

Frankrikes president Emmanuel Macron omtaler hendelsen som «et angrep» og legger til at ingen har mistet livet «foreløpig».

Han skriver følgende på Twitter:

«I kveld tenker jeg på dem som ble såret i eksplosjonen i Lyon, på familiene til dem som ble rammet av volden mot sine kjære på gaten, og på hele folket i Lyon. Vi står ved deres side.»

Ordføreren i bydel 2 i Lyon, Denis Broliquier, sier han er lettet over at det ikke gikk verre.

– Ei åtte år gammel jente ble såret, men vi er ganske lettet fordi det tilsynelatende ikke er noen alvorlige skader. Men på den annen side er vi sikre på at det var en sprengladning, sier han til nyhetsbyrået AFP.

Myndighetene styrker sikkerheten rundt religiøse og kulturelle arrangementer, i tillegg til sportsarrangementer.

Lyon er Frankrikes tredje største by. Det bor 2,3 millioner mennesker i byen. 7. juni starter fotball-VM for kvinner i Frankrike. Semifinalene og finalen vil spilles i Lyon.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder