Al-Zarqawi verver dansker

(VG Nett) En CD hvor den fryktede terroristen Abu Musab al-Zarqawi oppfordrer til hellig krig sirkulerer i København.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

ETTERSØKT: Abu Musab al-Zarqawi. Foto: AP

CD'en med et kart over Irak på coveret skal ha blitt delt ut av den danske islamisten Said Mansour, ifølge avisen som er i besittelse av et eksemplar.

I tillegg til kart over Irak skal det være et bilde av et amerikansk flagg med et knekt kors som faller fra en amerikansk stridsvogn på CD'en.

- Slutt deg til oss i Irak, er noe av det al-Zarqawi ber om på CD'en.

«Kom, kom og slutt deg til oss, vi er få mot mange, vi har bruk for flere mujahediner der det kjempes mot de vantro. Vi mangler mujahediner.. Amerikanere har besatt våre land, men det kommer de til å betale dyrt for.. Hvis ikke du vil slutte deg til vår kamp, så prat med dine venner og naboer, hvis du er redd, så send din kone i stedet for,» lyder oppfordringen fra terroristen.

Forlaget som har produsert CD'en er Al Nur Islamic Information som holder til på Vesterbro i København. Det er Danmarks mest kjente islamist Said Mansour som eier forlaget, men han benekter ethvert kjennskap til CD'en.

Danmarks svar på Politiets sikkerhetstjeneste, PET, sier de generelt er oppmerksomme på materiale som oppfordrer til hellig krig. Den nye terrorloven kan gi opptil seks år fengsel for å oppfordre til terror.

Irakiske myndigheter mener at Al-Zarqawi har organisert en ubarmhjertig bølge av bilbomber, kidnappinger, henrettelser og drap rundt omkring i Irak. Han er i øyeblikket verdens mest ettersøkte terrorist.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder