TV-INTERVJU: Meagan Broussaurd i et intervju med programmet «Hannity's» på Fox News. Programmet blir først sendt i sin helhet tirsdag kveld, amerikansk tid. Foto: AP Foto:

Weiner-«offer»: - Skjønte jeg ikke var den eneste

(VG Nett) Den 26 år gamle alenemoren fikk følelsen av at hun ikke var den første som ble kontaktet med seksuelt ladede bilder og meldinger av den tyve år eldre kongressmannen.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

- Jeg skjønte at det ikke var jeg som var så spesiell, men at det måtte være langt flere jenter. Jeg tenkte at dette er noe som er vanlig for ham. Noe han gjør hele tiden. Noe han var komfortabel med, sier Meagan Broussaurd i et intervju med programmet «Hannity's» på Fox News.

I går måtte en hardt presset Anthony Weiner innrømme at han gjennom flere år har dyrket nettsex og sendt lettkledde bilder til flere unge kvinner på nettsamfunnene Facebook og Twitter.

VGTV: Se den gråtende politikeren

Artikkelen fortsetter under bildet.

TV-INTERVJU: Meagan Broussaurd i et intervju med programmet «Hannity's» på Fox News. Programmet blir først sendt i sin helhet tirsdag kveld, amerikansk tid. Foto: AP

Gransking

Kongressmannen ble avslørt etter at han ved en feiltakelse sendte bilde av en tilsynelatende erigert penis i en underbukse ut på sin Twitter-konto. Bildet var ifølge Weiner ment som en vits og skulle sendes til en 21 år gammel kvinne i Seattle i en privat melding.

- Da det gikk opp for meg at jeg hadde lagt det ut på Twitter, fikk jeg panikk. Jeg tok det bort og sa jeg var blitt hacket. Så holdt jeg meg til den forklaringen. Det var et svært beklagelig feilgrep, sa han på en pressekonferanse mandag.

På pressekonferansen la han seg flat og beklaget oppførselen sin. Likevel ønsker han ikke å trekke seg fra sine verv. Weiner mener at han ikke har handlet lovstridig, ettersom han bare har brukt private telefoner og datamaskiner til å sende meldinger og bilder fra. Han nekter for å ha brukt utstyr som tilhører kontoret, og dermed også den amerikanske staten.

Artikkelen fortsetter under bildet.

LETTKLEDD: Anthony Weiner sendte dette bildet av seg selv i bar overkropp til en kvinne. Foto: AP

Dette kommer nå til å bli gransket etter oppfordring fra partikollega Nancy Pelosi. Hun, som er Demokratenes leder i Representantenes hus, har bedt etikkomiteen om å få avklart om offentlige midler er blitt misbrukt, eller om Kongressens regler er brutt.

- Jeg er dypt skuffet og bedrøvet over denne situasjonen. Mine tanker går til Anthonys kone Huma, hans familie, hans stab og hans velgere, sier Pelosi.

Weiner har allerede sagt at han ønsker granskingen velkommen.

- Ingenting imot Weiner

Politikeren har også innrømmet at Meagan Broussaurd var en av kvinnene han har utvekslet uanstendige bilder og meldinger med. Den 26 år gamle kvinnen skriver i et innlegg på bloggen BigGovernment.com, som først publiserte Weiners underbuksebilde, at hun en gang ringte ham tilbake etter at han først hadde ringt henne.

- Da hørte jeg en stemme si «Kongressmann Anthony Weiner's kontor».

PRESSEKONFERANSE: Det var en angrende synder som mandag holdt en halvtimelang pressekonferanse i New York. Foto: AP

Broussaurd skriver videre at hun ikke har noe imot den 46 år gamle politikeren. Faktisk skriver hun at hun i utgangspunktet beundret han fordi han som politiker har fremstått som en som står for det han tror på.

Det var etter at hun kommenterte en video på hans Facebook-side kongressmannen først tok kontakt. Nå forteller hun altså sin versjon av historien.

- Jeg ønsker å fortelle min historie for å beskytte meg selv og familien. Jeg ønsker ikke at folk skulle kunne få sett på bilder og meldinger vi utvekslet uten at jeg får fortalt min versjon, sier kvinnen, som beskriver seg selv som en miltærveteran, universitetsstudent og alenemamma.

Hun tror Weiner likte henne fordi hun var annerledes enn de menneskene han vanligvis møter.

- Å snakke med han var noen ganger en «turn-off», fordi han var så åpen og så høy på seg selv.

Ordførerfavoritt

Anthony Weiner - etternavnet uttales «wiener», som på engelsk ofte blir brukt som kallenavn for penis - er nå inne i sin sjuende periode som folkevalgt i Representantenes hus i Kongressen i USA. Han har vært ei stigende stjerne i Demokratene og en av favorittene til å overta som ordfører i New York i 2013.

Nå kan han nok bare glemme ordførerplanene, mener Doug Muzzio ved Baruch College i New York. Selv dersom han klarer å ri av stormen, vil det trolig bli vanskelig for Weiner å bli gjenvalgt neste år, fastslår professoren.

Weiners håndtering av saken har vært katastrofalt dårlig, mener kommunikasjonskonsulent John Ullyot i Hill & Knowlton.

- Det er et typisk eksempel på hvordan man ikke skal handle når man rammes av personlige skandaler, sier han, ifølge NTB.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder