BESLUTTET Å ETTERLYSE: Sjefanklager Ingrid Isgren i Anklagerkammeret i Uppsala.

Sverige: Mann drept etter at sønnen ble etterlyst på TV

Torsdag kveld gikk svensk politi ut med navn og bilde på en etterlyst mann. Fire timer senere ble 25-åringens far skutt i hjemmet sitt.

Publisert:

Faren, som var i 50-årene, ble drept i hjemmet sitt i Tullinge utenfor Stockholm. Han skal ha blitt skutt i overkroppen, ifølge svenske medier.

Drapet skal ha skjedd mens en kvinne og to mindreårige barn befant seg i boligen, ifølge Aftonbladet.

Så langt er ingen pågrepet.

Politiet fikk melding om skytingen klokken 00.11 natt til fredag.

Politiet om gjengvolden: Vi har ikke kontroll

ÅSTEDET: Mannen i 50-årene ble skutt og drept i hjemmet sitt i Tullinge, like sør for Stockholm, natt til fredag.

Etterlyst på TV i beste sendetid

Ifølge Aftonbladet skal nattens drapsoffer ikke ha noe straffehistorikk, men det skal derimot hans 25 år gamle sønn ha.

Bare fire timer før drapet ble 25-åringen etterlyst av svensk politi.

Det skjedde i beste sendetid på TV – i det direktesendte TV-programmet «Efterlyst» som sendes klokken 20 på torsdager på svensk TV3.

SOSIALE MEDIER: Slik så etterlysningen som TV-programmet la ut på Facebook i går. De to er siktet for et drapsforsøk i Uppsala i januar.

25-åringen og en annen mann er siktet for drapsforsøk etter en skyteepisode i Uppsala 19. januar.

Politiet mener at de to avfyrte et 20-talls skudd mot en bolig der slektninger av gjenglederen «Den kurdiske reven» bor.

Les mer på VG+: Slik styrer «Den kurdiske reven» gjenglederne

Sjefanklager: Fryktelig tragisk

Etterforskningen av drapsforsøket i januar ledes av Anklagerkammeret i Uppsala, som er den lokale påtalemyndigheten.

I samråd med politiet, var det Anklagerkammeret som besluttet å etterlyse 25-åringen med navn og bilde under torsdagens TV-sending.

– Nå vet vi ikke sikkert om det har noen sammenheng, men det fryktelig tragisk hvis det har det, sier sjefanklager Ingrid Isgren til SVT.

Ifølge sjefanklageren finnes det ingen faste retningslinjer for når og hvordan informasjon om etterlyste personer deles i mediene. Det er opp til den enkelte etterforskningsleder, ifølge Isgren.

Sjefanklageren sier at det å dele informasjon om etterlyste ofre gir gode resultater.

Les også: «Till alle dør»

FJERNSTYRER: Svensk politi mener «Den kurdiske reven» styrer mye av den grove gjengkriminaliteten fra Tyrkia, hvor han skal befinne seg for øyeblikket.

Knyttes til gjengkrig

Drapet på 25-åringens far knyttes til konflikten mellom de utpekte gjenglederne «Den kurdiske reven» og «Grekeren», som skal være bakgrunnen for en rekke skytinger, eksplosjoner og draps- og voldshandlinger i Sverige de siste månedene.

En anonym kilde sier følgende til Aftonbladet:

– Skytingen i natt er trolig en hevn for skuddene i Uppsala. Om det er en feilskyting, at man har skutt feil person i jakten på sønnen, eller om man bevisst skjøt en slektning av ham som hevn, er ennå uklart. Men man har skutt uskyldige før.

Konflikten mellom de to gjenglederne skal ifølge Expressen handle om kontroll over narkotikasalget i ulike deler av Øst-Sverige.

Begge de to gjenglederne skal for tiden befinne seg i andre land, blant annet skal «Den kurdiske reven» befinne seg i Tyrkia.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no