DELTAR IKKE: USAs president pleier å være æresgjest på korrespondentmiddagen, men slik blir det ikke i år. Foto: Saul Loeb AFP

Trump dropper den årlige middagen for pressen

Den amerikanske presidenten sier at han ikke kommer på den tradisjonsrike korrespondentmiddagen.

Middagen til foreningen for Det hvite hus-korrespondentene er en årlig begivenhet som finner sted siste lørdag i april hvert år.

Æresgjesten er vanligvis USAs president, som vanligvis holder en humoristisk tale på bekostning av både journalister og andre.

Få innsikt: VGs store Trump-guide

I år ser det imidlertid ut til å bli annerledes:

– Jeg kommer ikke til å delta på korrespondentmiddagen i år. Ønsk alle vel og ha en strålende kveld, skriver Donald Trump på Twitter.

Det er ikke kjent hvorfor han ikke kommer, men uttalelsen kommer i kjølvannet av Trump-administrasjonens stadige angrep på pressen.

Tidligere denne uken kalte presidenten den amerikanske pressen for en fiende av folket, og fredag ble han beskyldt for å utestenge de meste kritiske mediene fra et pressemøte.

Les også: Obama spøkte med muslimrykter, homonekt og Hillary

Trump har tidligere gjestet middagen, muligens med noe dårlige erfaringer.

Han satt i nemlig publikum da daværende president Barack Obama i 2011 la fram fødselsattesten sin på talerstolen. Presidenten gjorde samtidig narr av Trump, som på den tiden førte en kampanje for å så tvil om hvorvidt Obama var født i USA.

– Ingen er mer fornøyd med at vi kan legge dette bak oss enn Donald. Det er fordi han endelig kan gå tilbake til å fokusere på sakene som betyr noe. Som for eksempel, var månelandingen juks? sa Obama.

Les også: – Er ikke den flotte muslimske sosialisten jeg pleide å være

President Obamas taler under den årlige korrespondentmiddagen ble godt mottatt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder