Foto: KABC-7 via AP

Drap-selvdrap på universitet i Los Angeles

Norsk student til VG: – Helt surrealistisk

Én person skjøt og drepte en mann på UCLA før han tok sitt eget liv.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det opplyser sjef for LAPD, Charlie Beck, under en pressekonferanse drøyt to timer etter at den første meldingen om skytingen kom.

Det var klokken 10.00 lokal tid som meldinger om skyting på universitetet i Los Angeles (UCLA) kom. Campus-politiet og LAPD var de første på stedet, og kort tid senere ankom også FBI og bombegruppen.

To personer ble funnet drept på et kontor i ingeniørbygget Boelter Hall på campus. Politiet bekreftet senere at de to var menn, og at det var snakk om drap-selvdrap.

FULL UTRYKNING: Campus-politi, LAPD, brannvesen, FBI og ATF (bombegruppen) er alle på plass ved UCLA. Foto: Robyn Beck Afp

Bedt om å holde seg innendørs

De første meldingene om skytingen som skal ha skjedd i universitetets ingeniør-bygg kom inn klokken 09.55 lokal tid, sier mediekontakt ved universitet Rebecca Kendall til nyhetbyrået AP.

TRYGG: Ferdinand Kvam Edman befinner seg i en leilighet rett ved campus. Foto: Privat

Ferdinand Kvan Edman (23) fra Drammen studerer på UCLA og hadde akkurat forlatt campus etter en gymtime da studentene fikk melding av skolen om at det var skyting på området.

– Klokken ti fikk alle melding om at alle måtte holde seg innendørs, og at alle som befant seg på campus måtte barrikadere dørene og være stille, sier han til VG.

Norsk student: – Surrealistisk

– Det er helt surrealistisk at det skjer.

Kvan Edman forteller at det var mange helikopter og politibiler utenfor leiligheten hans, som ligger rett ved campus, men at han selv ikke har hørt skyting. Han er glad hverken han eller noen han kjenner ser ut til å ha blitt skadet.

– Jeg har en gruppechat med kameratene mine, og noen av dem er på campus. De har måttet bruke belter for å sperre dører som ikke hadde lås. Heldigvis ser alle mine venner ut til å være i sikkerhet.

Ifølge CNN er dette den siste uken med undervisning for de 43.000 studentene som skal ta avsluttende eksamener neste uke.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder