– Personen burde få skylden for angrepet, ikke krokodillen, sier politiker.

DUMSKAP: Den australske politikeren Warren Entsch, som har bakgrunn krokodille-farmer, kaller det hele menneskelig dumskap. Foto: EPA/MICK TSIKAS

Kvinne fryktes drept av krokodille under kveldsbad

Kvinnen var ute og tok et kveldsbad med en venninne nordøst i Australia da krokodillen skal ha hugget tak i henne.

Artikkelen er over tre år gammel

De to venninnene på 46 og 47 år sto med vannet til midjen da en krokodille skal ha låst kjevene rundt en av dem ved Thornton Beach i Daintree nasjonalpark i delstaten Queensland. Hendelsen skjedde klokken 22.30 søndag kveld.

– Den overlevende kvinnen har fortalt oss at de begge følte at noe dultet borti dem, da venninnen skrek og ble dratt under vann, sier talsmann Neil Noble i ambulansetjenesten i Queensland.

Les også: Kastet seg rundt krokodille – reddet kona

47-åringen forsøkte å ta tak i venninnen og dra henne i sikkerhet, men var ikke i stand til å redde henne, forteller politikonstabel Russell Parker.

Kvinnen som overlevde, ble sendt til sykehus og fikk behandling for sjokk og for en skade på armen, skriver NTB.

Les også: Droner og hai-app skal gjøre Australia tryggere

De to kvinnene bodde ikke i nærheten og det er mulig de ikke var klar over at det er godt kjent at det er krokodiller i området, sier Parker. Antall krokodiller i Australia har økt kraftig etter at de ble fredet i 1971.

– Menneskelig dumhet

Warren Entsch, medlem av parlamentet i North Queensland, kaller det hele menneskelig dumskap og legger til at man ikke kan lage lover mot menneskelig dumhet.

– Personen burde få skylden for angrepet, ikke krokodillen, har Entsch uttalt, i følge CNN.

Den australske politikeren understreker at stranden der angrepet skjedde ligger rett ved siden av et turistområde der turister kommer for å se på krokodiller, skriver CNN.

Slåsskamp: Allan Countryman (31) overlevde etter kamp mot tre meter lang hai

– Dette er en tragedie, men den kunne vært unngått. Du kan bare komme deg til området med ferge, og det er skilt der som sier at man skal vokte seg for krokodiller, sier Entsch.

Et helikopter med varmesøkende kamera ble brukt til å lete etter den savnede 46-åringen søndag kveld, men fant ingen spor etter henne. Mandag fortsetter søket til vanns og til lands.

I følge nyhetsbyrået AFP, som har laget en liste over over dødelige angrep fra dyr i Australia fra 2000 til 2010, skal krokodille være nummer åtte på listen med ni registrerte angrep. Øverst på listen ligger hest, etterfulgt av ku, hund og kenguru.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder