MASSIVE ØDELEGGELSER: Indiske innbyggere vasser gjennom flomvannet i Balurghat i Vest-Bengal. Flere landsbyer ligger helt under vann. Foto: Str AFP

41 millioner rammet av flom i Sør-Asia

Over 41 millioner mennesker er rammet av flom utløst av massivt regnvær i flere sørasiatiske land.

  • NTB
Publisert:

Mer enn 41 millioner personer er berørt av flom som har rammet store områder av Bangladesh, den sørlige delen av Nepal og nordlige områder i India. Også Pakistan er rammet av flom.

Slik blir innbyggerne rammet av flommen: – Ingen kunne komme seg noe sted.

Monsunregnet som startet i juni har vokst i omfang og utløst store oversvømmelser, flom og jordskred. Mer enn 2.100 personer har mistet livet i de fire landene, skriver NTB.

Det er dobbelt så mange dødsfall som det var rapportert om forrige uke.

– Over 5 millioner mennesker sliter nå i Sør-Asia etter å ha fått sine hus lagt i ruiner eller ødelagt. Hele landsbyer er vasket bort, sier Martin Faller, som er viseregiondirektør for Asia og Stillehavsområdet i Det internasjonale forbundet av Røde Kors- og Røde Halvmåneforeninger.

Monsunsesong i Asia: Storflom truer megaby

Flere hundre tusener flomofre sliter fortsatt med å overleve det som har vært den verste flommen i regionen på flere tiår, ifølge Røde Kors.

– Vi risikerer nå en grusom krise nummer to i form av matmangel og sykdom, med mindre vi får nødvendige midler til å tilby den hjelpen som det er størst behov for, sier han.

Les også: Kraftige nedbørsmengder oversvømmer Mumbai

Flomvannet er mange steder på retur, men det er mangel på livsviktige forsyninger etter at matlagre og avlinger er blitt ødelagt. I Bangladesh er over 13.000 tilfeller av vannbårne sykdommer registrert, blant dem diaré og luftveissykdommer.

– Sykdommer som diaré, malaria og denguefeber øker i noen områder. Vi har behov for hjelp for å hindre ytterligere dødsfall og lidelser, sier Mozharul Huq i Røde Halvmåne i Bangladesh.

(©NTB)

SYKDOMMER SPRER SEG: Bildet viser indiske leger som deler ut medisin til innbyggerne rammet av flom i Moriagon-distriktet. Sykdommer sprer seg raskt i flomvannet, og det blir ikke bedre av at ødeleggelsene har begrenset tilgangen på rent vann. Foto: Biju Boro AFP

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder