MASSIVE ØDELEGGELSER: Indiske innbyggere vasser gjennom flomvannet i Balurghat i Vest-Bengal. Flere landsbyer ligger helt under vann. Foto: Str AFP

41 millioner rammet av flom i Sør-Asia

Over 41 millioner mennesker er rammet av flom utløst av massivt regnvær i flere sørasiatiske land.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Mer enn 41 millioner personer er berørt av flom som har rammet store områder av Bangladesh, den sørlige delen av Nepal og nordlige områder i India. Også Pakistan er rammet av flom.

Slik blir innbyggerne rammet av flommen: – Ingen kunne komme seg noe sted.

Monsunregnet som startet i juni har vokst i omfang og utløst store oversvømmelser, flom og jordskred. Mer enn 2.100 personer har mistet livet i de fire landene, skriver NTB.

Det er dobbelt så mange dødsfall som det var rapportert om forrige uke.

– Over 5 millioner mennesker sliter nå i Sør-Asia etter å ha fått sine hus lagt i ruiner eller ødelagt. Hele landsbyer er vasket bort, sier Martin Faller, som er viseregiondirektør for Asia og Stillehavsområdet i Det internasjonale forbundet av Røde Kors- og Røde Halvmåneforeninger.

Monsunsesong i Asia: Storflom truer megaby

Flere hundre tusener flomofre sliter fortsatt med å overleve det som har vært den verste flommen i regionen på flere tiår, ifølge Røde Kors.

– Vi risikerer nå en grusom krise nummer to i form av matmangel og sykdom, med mindre vi får nødvendige midler til å tilby den hjelpen som det er størst behov for, sier han.

Les også: Kraftige nedbørsmengder oversvømmer Mumbai

Flomvannet er mange steder på retur, men det er mangel på livsviktige forsyninger etter at matlagre og avlinger er blitt ødelagt. I Bangladesh er over 13.000 tilfeller av vannbårne sykdommer registrert, blant dem diaré og luftveissykdommer.

– Sykdommer som diaré, malaria og denguefeber øker i noen områder. Vi har behov for hjelp for å hindre ytterligere dødsfall og lidelser, sier Mozharul Huq i Røde Halvmåne i Bangladesh.

(©NTB)

SYKDOMMER SPRER SEG: Bildet viser indiske leger som deler ut medisin til innbyggerne rammet av flom i Moriagon-distriktet. Sykdommer sprer seg raskt i flomvannet, og det blir ikke bedre av at ødeleggelsene har begrenset tilgangen på rent vann. Foto: Biju Boro AFP

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder