FRA FEIT TIL FIT: I september veide en deprimert og usunn Vincent hele 17 kilo. Åtte måneder senere har hunden gått ned imponerende ti kilo. Foto: K-9 Angels Rescue Houston

Diger dachs på slankekur – fra feite Vincent til «Skinny Vinnie»!

Vincent (7) var en hund etter usunn mat og kunne knapt røre på seg, men etter en imponerende slankekur er dachsen tilbake i toppform.

  • Eivind Lindkvist Johansen

Artikkelen er over tre år gammel

I september i fjor ble den 17 kilo tunge dachsen levert til en dyrevernorganisasjon i den amerikanske delstaten Texas. Ifølge CNN var hunden i dårlig form, ekstremt overvektig og deprimert etter at hans forrige eier døde.

Lite mosjon og et dårlig kosthold hadde ført til at Vincent slet med å gå, hadde vondt i ryggen og høyt kolesterol. Fremtiden hans så mørk ut.

Vincents redning kom i form av dyrevennen Melissa Anderson som sa ja til å bli fostermor for den runde dachsen, etter at hun leste om han på Facebook-siden til dyreverngruppa K-9 Angels Rescue.

– Jeg aner ikke hva den forrige eieren matet ham med, men jeg tror det bare var snakk om fastfood. Han var bokstavelig talt til avvenning den første uka, sier Anderson til CNN.

Et sunnere kosthold, aerobic i badebasseng og lange turer var noen av tingene fostermor Melissa brukte for å hjelpe dachsen. På Facebook-siden «The Transformation of Fat Vincent» har hun også delt bilder av Vincents ferd mot et slankere liv.

Måtte på slankekur: Dennis (25 kilo) var en hund etter pizza og burger

– Overvektig, men nydelig

Flere dyrevenner ble sjokkerte da de første bildene av Vincent dukket opp i sosiale medier i september i fjor.

«Dette er så trist. Hvordan kan noen la denne nydelige hunden bli så stor? Overrasket over at han ikke døde før de klarte å slanke ham», skriver en Facebook-bruker under et bilde av Vincent som ble tatt før slankekuren var i gang.

«Han er kanskje overvektig, men han er nydelig», skriver en annen bruker.

Overvektige amerikanere er én ting, men i USA har også menneskets beste venn problemer med kostholdet. I 2014 viste en undersøkelse at hele 52,7 prosent av hunder i landet er overvektige, ifølge Fox 31 i Denver.

Anderson forteller at Vincent først var svært skeptisk til det nye regimet hun innførte, men at han litt etter litt ble sunnere og lykkeligere.

Sett denne? Dyrepark misfornøyd med jaguaren som er «for feit for parring»

10 kilo lettere

Denne måneden delte Anderson et nytt bilde av Vincent på vektskåla, som viser den utrolige forvandlingen han har vært gjennom.

På et drøyt halvt år har den store hunden blitt liten og gått ned nesten 10 kilo. Nå veier Vincent bare litt over 7 kilo, noe som er godkjent for en dachs i Vincents alder.

– Han er virkelig lykkeligere nå enn det han var før, sier fostermoren.

Etter den utrolige vektnedgangen skryter folk av både hunden og de som har hjulpet ham på veien til en slankere midje:

«Så glad på vegne av Vincent, og takk til alle dere som brydde dere nok til å redde livet hans. En dachs klarer ikke å bære den slags vekt lenge før den ville fått alvorlige helseproblemer», skriver en bruker på Andersons hjemmeside.

«Så glad for at du kan løpe og leke igjen, Vincent! Du er en herlig hund!»

«Takk til dere engler som ga denne lille elsklingen en sjanse til!»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder