OMSTRIDT RETTSSYSTEM: Den egyptiske høyesteretten og rettssystemet for øvrig anklages stadig for korrupsjon og mangel på rettferdighet. Her fotografert i forbindelse med den siste rettssaken mot tidligere president Hosni Mubarak. Foto: Amr Abdallah Dalsh , Reuters

Fireåring dømt til livsvarig fengsel i Egypt

Forsvarer: – Dommeren har ikke lest sakspapirene

Ahmed Mansour Karni (4) er dømt for fire drap og ytterligere åtte drapsforsøk, i tillegg til trusler mot politiet og ødeleggelser på statlig eiendom.

Det skriver britiske The Independent. Ahmed er også dømt for å ha skadet kjøretøy som tilhører egyptiske sikkerhetsstyrker. Flere av lovbruddene skal ha funnet sted da han bare var ett år gammel.

Dommen fikk gutten sammen med 114 andre som alle var tiltalt for grove forbrytelser. Hans forsvarer, Faisal al-Sayd, sier til Jerusalem Post at Ahmed ble plassert på listen ved en feil. Han mener bestemt at dommeren i saken umulig kan ha lest sakspapirene, fordi han ikke la ved guttens fødselsattest da saken ble overført til en annen domstol.

– Barnets fødselsattest ble lagt frem etter at sikkerhetsstyrkene la til navnet hans på listen over de siktede, men så ble saken overført til den militære domstolen, og barnet ble dømt i et påfølgende rettsmøte, sier han.

LES OGSÅ: 11 dømt til døden for fotballvold i Egypt

Ahmed, født i 2012, var ikke til stede da dommen mot han ble fattet tirsdag, skriver The Independent.

Mohammed Abu Hurira, en annen egyptisk advokat, skriver at det egyptiske retssystemet har blitt fullstendig ødelagt, ifølge Jerusalem Post.

– Det er ingen rettferdighet i Egypt. Logikken her begikk selvmord for en stund siden. Egypt styres av en gjeng galninger, skriver advokaten.

Jerusalem Post skriver også at hendelsen har utløst en massiv respons på sosiale medier, og at den har gitt vann på mølla til de som anklager rettssystemet og regjeringen for forskjellsbehandling og korrupsjon.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder