STENGES: Ulovlige flyktningeleire i Paris skal erstattes av mer organiserte leire. Foto: Joel Saget Afp

Vil bygge ny flyktningleir i Paris

Paris' ordfører Anne Hidalgo vil bygge en flyktningleir i den franske hovedstaden for å erstatte provisoriske leirer som må stenges av helsemessige årsaker.

  • NTB

Artikkelen er over fire år gammel

Myndighetene i Paris er i gang med å vurdere forskjellige steder som kan egne seg for å bygge en permanent leir.

– Denne leiren bør åpne så fort som mulig, sier Hidalgo.

TELTLEIR: Denne leiren ligger i en park i Paris. De fleste som bor her er fra Sudan og Afghanistan. Foto: Matthieu Alexandre Afp

Ordføreren kaller den nåværende situasjonen uholdbar og viser til flere provisoriske leire som har vokst fram nord for Paris de siste dagene og som huser over 800 mennesker.

Tidligere i år ble den beryktede flyktningleiren «Jungelen» utenfor havnebyen Calais revet og erstattet med en leir oppført av franske myndigheter og hjelpeorganisasjonen Leger Uten Grenser. Den nye leiren har blant annet bedre bo- og sanitærforhold.

TAR KONTROLL: Ordfører i Paris Anne Hidalgo vil ha kontroll på flyktningleirene. Myndighetene skal samarbeide med organisasjoner for å lage gode, humanitære forhold, sier hun på en pressekonferanse. Foto: Matthieu Alexandre Afp

I Paris planlegges det flyktningleire nord i byen. Det vil være den første myndighetsdrevne flyktningleiren i den franske hovedstaden, skriver Telegraph.

MILLIARDINDUSTRI: Slik jobber nettverkene som smugler mennesker til Europa

Ordfører Hidalgo har varslet at den vil åpne i løpet av en måned og bygges i henhold til FNs normer for flyktningleire.

– I dag møter ikke Europa den humanitære krisen til disse flyktningene. Det gjør heller ikke vårt land. Paris vil ikke være passive og ikke bidra, mens Middelhavet blir en gravplass, sier ordføreren.

Det er flere ulovlige camper i Paris og disse blir jevnlig raidet av politiet og oppløst. Flyktningene blir pågrepet og løslatt igjen.

VG Spesial: Femten slektninger flyktet mot Norge. Bare fire overlevde.

Modellen Paris velger, fungerer godt i kystbyen Dunkirk. Der har Leger uten Grenser og kommunen samarbeidet om en leir som består av oppvarmede hytter der flyktningene kan oppholde seg.

– I dag har vi ikke tilstrekkelige tiltak for å ønske disse menneskene velkommen på en respektfull måte. Dette foreslår vi nå en endring på. Vi skal ta noen grep nå, sier ordføreren.

De midlertidige teltleirene har hatt mange hundre beboere.

Les også

Mer om

  1. Innvandring
  2. Flyktningkrisen i Europa

Flere artikler

  1. Tømmer «Jungelen» i Calais

  2. Øyenvitne i «Jungelen»: Minst 60 barn sov i ruinene i natt

  3. Flyktninger i Europa inne i en iskald vinter

  4. Frivillige i Calais: Branner sprer seg i leiren

  5. Skrekkleiren gjør flyktningene syke

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder