PÅ JOBBJAKT?: Vladimir Putin og Silvio Berlusconi, her avbildet under en pressekonferanse i 2010, var tidligere kjent for å pleie et nært forhold og nå ser det ut til at den russiske presidenten har tilbudt eks-kollegaen en jobb. Foto:Giuseppe Cacace,Afp

Italiensk avis: Berlusconi: – Putin vil ha meg som minister

Russlands president Vladimir Putin skal ønske å gi sin gamle venn og tidligere italienske statminister, Silvio Berlusconi, russisk statsborgerskap og en ministerpost i regjeringen.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Opplysningene kommer angivelig fra Berlusconis munn og står å lese i torsdagens La Stampa. Ifølge den italienske avisen har Putin tilbudt den kontroversielle politikeren en stilling som økonomiminister.

Uttalelsen skal ha falt under et middagsselskap.

– I Italia er jeg skjøvet ut på sidelinjen, men Putin har fortalt meg at han er villig til utstede statsborgerskap og betro meg jobben med å lede økonomidepartementet, heter det i La Stampas Berlusconi-sitat.

Den 78 år gamle omstridte milliardæren er hjemsøkt av en rekke saker som verserer i domsapparatet. Nylig ble han dømt til tre års fengsel for å ha bestukket en senator.

Sett denne? Berlusconi klar for pleiehjem i Milano

Dømt til samfunnsstraff

Tidligere i år avtjente han en pålagt samfunnstjeneste for skattejuks, men han gikk fri av anklagen om å ha hatt sex med en mindreårig danser kjent som «Ruby The Heart Stealer».

Dommerne mente at han umulig kan ha skjønt at hun var mindreårig.

Putin og Berlusconi har lenge vært å anse som venner. Under et besøk av Putin i Roma i fjor lovet Berlusconi sin gamle venn at han ville arbeide for å få hevet sanksjonene mot Russland.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder