TERROR: Over 20 palestinere og minst fire israelere er drept i sammenstøt og angrep og de siste tolv dagene. Tirsdag angrep palestinske ungdommer sivile israelere to forskjellige steder i Jerusalem. Foto: AFP Foto: ,

Terrorbølgen fortsetter i Israel

Tre drept og 20 såret i flere nye angrep i dag

Midt i morgenrushet gikk bevæpnede palestinere til angrep
på sivile israelere i to forskjellige terrorangrep i Jerusalem tirsdag morgen.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

16 busspassasjerer er såret etter å ha blitt angrepet med kniv på en buss i Jerusalem tirsdag morgen, melder Jerusalem Post.

Ett annet sted i byen kjørte en bilist inn i en folkemengde, steg ut av bilen og begynte å knivstikke folk, melder flere medier. Til sammen skal tre personer være drept og minst 20 såret. Minst en av de sårede skal være kritisk skadet.

Mandag gjennomførte palestinere bevæpnet med kniv til sammen fire ulike angrep. Tirsdag morgen skjedde altså det igjen:

Midt i morgenrushet gikk en mann i begynnelsen av 20-årene inn i en busskø nær hovedgaten i byen Ra'anana nord for Tel Aviv. Han rakk og påføre en 32 år gammel israeler knivskader i magen og halsen før han ble overmannet av forbipasserende, melder Ynet News.

Blodig dag

Knivstikkingen tirsdag morgen var den 21. i Israel, Jerusalem og Vestbredden siden 3. oktober, ifølge nyhetsbyrået AFP. Statsminister Benjamin Netanyahu har varslet at han vil gå hardt til verks for å stanse angrepene.

Den siste runden med uro brøt ut 13. september da israelske soldater tok seg inn på Tempelhøyden i Gamlebyen i Jerusalem.

Les også: TV2-Græsvik anklager Israel for barnedrap

Også mandag var en svært blodig dag i Israel. Da ble en palestinsk kvinne skutt og såret, angivelig etter å ha angrepet en politimann i sentrum av Jerusalem. Kort tid etter skal to palestinske menn ha angrepet to israelere med kniv i bosetningen Pisgat Ze'ev i utkanten av Jerusalem. De to israelerne overlevde angrepet, men tilstanden for den ene av dem skal være alvorlig. Den ene av palestinerne ble skutt og drept, mens den andre ble såret.

Noen timer tidligere skjøt og drepte en israelsk politimann en palestiner som han hevdet hadde angrepet ham med kniv. Dette bestred øyenvitner som hevdet at palestineren ikke hadde noen kniv.

Samme kveld ble det som beskrives som en arabisk mann skutt og drept etter at han knivstakk en israelsk soldat på en buss i Jerusalem. Soldaten ble lettere såret.

Uro på Gaza-grensen

Også på grensen mellom Israel og Gaza har det var uro den siste uken. I forrige uke ble det skutt flere raketter fra Gaza mot Israel, som Israel besvarte med å bombe mål på den tett befolkede kyststripen.

Til sammen 11 palestinere, deriblant en gravid kvinne og hennes to år gamle datter, er drept.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder