STOR: Moses William Holton veide 6,4 kilo da han kom til verden 2. juni. Foto: Sandra J. Milburn/The Hutchinson News via AP

Denne nyfødte gutten veier over 6 kilo: Milde Moses - for en baby!

– Det er en mini sumo-bryter, utbrøt sykepleieren da Moses William Holton kom til verden.

Irene Rønold
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Amerikanske Gina Hilton fikk seg en stor overraskelse da sønnen Moses William Holton kom til verden 2. juni: Den nyfødte gutten veide 6,4 kilo og var nesten 56 centimeter lang.

Moses ble forløst ved keisersnitt, elleve dager før termin.

SOVER: Allerede før han er en uke gammel, bruker Moses klær beregnet på babyer som er 6 til 9 måneder. Foto: Sandra J. Milburn/The Hutchinson News via AP

– Denne lille fyren er omtrent dobbelt så stor som det vi forventer at en normal baby skal være, sa Jill White, sykepleier ved fødeavdelingen ved Hutchinson Regional Medial Center, der gutten kom til verden.

Les også: Denne nyfødte gutten veide 8,7 kilo

Personalet ved sykehuset er ikke i tvil om at gutten er den største nyfødte de har sett. Flere amerikanske medier har allerede døpt lille Moses «mini sumo-bryteren», etter sykepleiernes første reaksjon da de så den nyfødte.

– Da han ble født, sa en sykepleier: «Det er en mini sumo-bryter.» Jeg svarte «Hvorfor det?» Så viste de ham til meg, og jeg tenkte: «Ja, det er en sumo-bryter», sier mamma Gina Hilton til KAKE.com.

Hilton regnet med at hun bar på en stor baby. Hun har to døtre fra før av, som begge veide rundt fire kilo da de ble født, skriver Hutchnews. Men lillebror slår dem begge: før han er en uke gammel, bruker han allerede klær som er beregnet på 6 til 9 måneder gamle babyer.

– Han er omtrent dobbelt så stor som en gjennomsnittlig nyfødt, sier White.

Les også: Kjempebaby født i Mexico

GLADE FORELDE: Leslie og Gina Hilton med det nyeste tilskuddet til familien på Hutchinson Regional Medical Center. Foto: Sandra J. Milburn/The Hutchinson News via AP

Vi har eksempler på stora babyer her til lands også. I 1999 ble det født en gutt på Vestfold sentralsykehus som veide 7,1 kilo og var 58 centimeter lang.

Det finnes likevel eksempler på større nyfødte: I 2009 ble det født en gutt i Indonesia som veide 8,7 kg som nyfødt.

Ifølge BBC ble en åtte kilos baby også født i Brasil i 2005. Den gangen ble morens diabetes brukt som forklaring på den unormale fødselsvekten.

Ifølge samme sak skal verdens tyngste baby ha blitt født i 1879 i Canada, og skal ha veid 10,8 kilo. Det nyfødte barnet skal ha dødd 11 timer etter fødselen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder