METALLBIT: Denne metallbiten ble funnet i Saint-Denis på den franske øya Réunion utenfor Madagaskar. Foto:AFP,

Jakter flere vrakrester fra MH370

Vrakdeler kan ha drevet 400 mil

Skal undersøkes i Frankrike

Nytt funn søndag var ikke flydeler

Foreløpige undersøkelser viser at flyvrakdelen som ble funnet onsdag, stammer fra Boeing 777. Nå utvides søket rundt øya Réunion.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Klokken 00.41 lokal tid natt til 8. mars i fjor, tok Malaysia Airlines MH370 av fra Kuala Lumpur med 227 passasjerer og 12 besetningsmedlemmer om bord. To timer senere forsvant flyet fra radaren, og siden har forsvinningen fremstått som et stort mysterium.

Onsdag ble det imidlertid funnet flyvrakdeler på den franske øya Réunion utenfor Madagaskar.

Malaysiske myndigheter opplyste søndag at vingeklaffen stammer fra en Boeing 777.

– Vi vet at vingeklaffen offisielt er blitt identifisert som at den var en del av et Boeing 777-fly, sier Malaysias transportminister Liow Tiong Lai søndag, ifølge NTB.

– Dette er verifisert av franske myndigheter sammen med flyprodusenten Boeing, USAs fly- og sikkerhetsmyndigheter NTSB og det malaysiske teamet, sier Lai.

Metallgjenstand

Søndag har det også kommet meldinger om at en metallgjenstand skal ha blitt funnet på den franske øya.

Søndag ettermiddag melder malaysiske myndigheter at det siste funnet ikke skal være en flydel, men at delen stammer fra en lokal stige, ifølge AP.

Ekspertene lurer nå på om havstrømmer kan ha ført til at vrakdeler er blitt ført over havet: Réunion ligger 4000 kilometer fra området hvor det ble søkt etter MH370 i dagene etter at flyet forsvant.

Havforsker Mattias Green ved Bangor University er ikke avvisende til teorien. Til CNN sier han at så lenge en av delene har dukket opp, kan det like gjerne dukke opp mer.

MH370: Ett år siden mysteriet startet

Malaysiske myndigheter ønsker nå å utvide søket etter flere vrakdeler rundt øya Reunion.

FUNNSTEDET: Polititjenestemenn er på stedet hvor en metallbit ble funnet på den franske øya Réunion. Foto:Richard Bouhet,Afp

– Funnet flere deler

Søndag melder også flere medier om funn av en metallbit på den franske øya. Sky News meldte først om funn av en flydør, men endret dette senere til å kalle det en gjenstand.

Ifølge kanalen ble gjenstanden oppdaget et annet sted på øya enn der vrakdelen som undersøkes om stammer fra det forsvunne Malaysia Airlines-flyet, ble funnet.

Gjenstanden ble ifølge kanalen oppdaget nærmere hovedstaden Saint-Denis.

En kilde nær etterforskningen sier også at det ble funnet en metallbit på øya, melder nyhetsbyrået AFP søndag.

Gjenstanden blir undersøkt, men det er imidlertid ingenting som tyder på at den stammer fra Malaysia Airlines-flyet som forsvant, ifølge kilden.

Undersøkelser

Flyvrakdelen som ble funnet onsdag, ble lørdag sendt til Frankrike for undersøkelser. Den to meter lange vrakdelen analyseres i et laboratorium nær Toulouse sørvest i Frankrike.

Rester av en koffert som ble funnet ikke langt unna vingedelen, vil også bli gransket.

I tillegg til lokale eksperter i Frankrike, vil eksperter fra Boeing bistå. I tillegg kommer eksperter fra Malaysia, Kina og amerikanske The U.S. National Transportation Safety Board.

– Den eneste 777-flymaskinen vi er kjent med i Indiahavet og som kan han ført til at denne deler flyter, er MH370, sier Martin Dolan som leder undervannssøkene for australske myndigheter, ifølge CNN.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder