STRANDET: Telt i Hellas utenfor grensen mot Makedonia. Mange tusen flyktninger er strandet her. Tyskland sier at de neppe tar imot disse menneskene. Foto: Alexandros Avramidis , Reuters

Tyskland vil ikke ta imot strandede flyktninger

Tyskland vil neppe åpne grensene og ta imot alle de tusener av flyktninger som står fast ved grenseoverganger rundt om i Europa, opplyser visestatsministeren.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Tyskland kan ikke gjenta det vi har gjort fram til nå etter at det viste seg at vi nærmest var de eneste i Europa som gjorde det, sier Tysklands visestatsminister Sigmar Gabriel i et intervju med Bild.

Les også: Minst 18 båtflyktninger døde på vei til Hellas

Gabriel, som leder det sosialdemokratiske partiet SDP, sier at Tyskland ikke kan ta imot en million flyktninger hvert år.

Han vil støtte statsminister Angela Merkel under toppmøtet mandag der EU og Tyrkia skal forsøke å bli enige om hva som skal gjøres for å finne en løsning på flyktningsituasjonen.

Så langt i år har 134.905 flyktninger krysset middelhavet. Av disse har 125.819 kommet seg over til Hellas, ifølge den internasjonale organisasjonen for migranter. Mange har også reist til Italia, rapporterer organisasjonen.

VG/NTB

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder