STOR URO: Det har de siste månedene vært harde kamper mellom regjeringsstyrker og militskrigere i byen Cizre. Dette bildet viser ødeleggelsene etter kamper i september Foto: Ilyas Akengin , Afp

HRW: Sårede kurdere fanget i by i Tyrkia

Flere skal ha dødd

Over 20 sårede mennesker skal være strandet på femte dagen i en kjeller i byen Cizre, der det er harde kamper mellom regjeringsstyrker og militskrigere sørøst i landet.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Skjebnen til rundt 30 mennesker som søkte tilflukt fra kampene i en kjeller i Cizre forrige lørdag, har fått stor oppmerksomhet i tyrkiske medier.

Ifølge det kurdervennlige partiet HDP har minst seks av dem dødd.

Les også: Advokat: Sårede kurdiske krigere flyktet til Norge over Storskog

Full ordkrig

HDP hevder hæren har hindret ambulanser tilgang til området for å berge de sårede.

Men den tyrkiske regjeringen har en helt annen oppfatning og hevder det er den kurdiske PKK-geriljaen som hindrer sykebilene i å nå fram til bygningen med de sårede.

Emma Sinclair-Webb i Human Rights Watch opplyste onsdag at minst fire har dødd i kjelleren i Cizre, mens tilstanden for tre er kritisk.

– De sårede er innesperret i et trangt rom sammen med dem som har dødd, sier parlamentsmedlem Faysal Sariyildiz fra HDP torsdag.

Les også: Kurdere utelatt fra Syria-samtaler

Portforbund i byen

Han er i Cizre og holder kontakt med de sårede gjennom tekstmeldinger.

Menneskerettsgrupper og lokale innbyggere har uttrykt økende uro over de sivile dødstallene siden tyrkiske myndigheter innførte portforbud i Cizre på grensa til Syria i desember.

Ifølge partiet HDP har nærmere 120 sivile blitt drept av sikkerhetsstyrker bare den siste måneden.

Les også: Anklager kurdiske styrker for etnisk rensing i Nord-Irak

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder