SINT: Tyrkias statsminister Tayyip Erdogan mener politiske rivaler står bak de omfattende lekkasjene på sosiale medier. Foto: Afp

Twitter stengt i Tyrkia

Twitter-brukere i Tyrkia melder om store tekniske problemer, kort tid etter at landets statsminister truet med å stenge nettsiden.

Eivind Lindkvist Johansen
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Flere brukere fikk opp en uttalelse fra det tyrkiske teletilsynet da de forsøkte å åpne siden twitter.com natt til fredag. Her henvises det til rettslige kjennelser som en begrunnelse for hvorfor tilgangen til mikrobloggen er blokkert.

De siste ukene er lydopptak og dokumenter som angivelig beviser korrupsjon i kretsen rundt statsminister Tayyip Erdogan, lagt ut på Twitter. Erdogan truet torsdag med å stenge nettstedet.

- Det er godkjent av retten. Vi vil utslette Twitter, uttalte han på et folkemøte torsdag, melder nettstedet Russia Today.

I et av lydopptakene planlegger angivelig statsministeren sammen med sin sønn hvordan de skal få gjemt unna et større pengebeløp, som i følge flere medier stammer fra korrupsjon.

- Verdenssamfunnet kan si ditt eller datt. Jeg bryr meg ikke i det hele tatt. Alle vil se hvor mektig Den tyrkiske republikken er, sa Erdogan i en tale til tusener av tilhengere i provinsen Bursa.

Truet med å stenge Facebook og Youtube

Det er foreløpig uklart om statsministeren planlegger å stenge flere sosiale medier.

For to uker siden truet Erdogan med å stenge Youtube og Facebook for tyrkiske brukere.

Han mener lekkasjene er en ondsinnet og umoralsk sammenstilling av klipp, utført av rivaler for å skade ham før lokalvalget den 30. mars.

VG / NTB

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder