LAVE FORVENTNINGER: Irans ayatolla Ali Khameini tror ikke atomforhandlingene mellom USA og Iran vil føre til stort. Foto: Afp

USA og Iran i atomforhandlinger: Enige om å være uenige

Amerikansk talsmann: - Dette vil bli en komplisert, vanskelig og lang prosess

Iran og USA er i det minste enige om én ting idet de begynner en ny runde med atomforhandlinger: At det blir ytterst vanskelig å komme til enighet om noe som helst.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

De to erkefiendene, samt utsendinger fra Kina og europeiske land, møtes i Wien tirsdag. Målet er å komme videre i forhandlingene om Irans atomprogram.

Iran har tidligere gjort det klart at de krever at forhandlingene ikke skal diskutere temaer som for eksempel rakettforsvar eller anrikingen av uran.

Irans åndelige, og øverste, leder har imidlertid gjort det klart at han har svært lave forventninger til samtalene.

- Jeg gjentar at jeg ikke er optimistisk med hensyn til forhandlingene. De vil ikke føre til noe som helst. Men jeg er ikke imot dem, sa ayatolla Ali Khamenei i en uttalelse som ble lagt ut på hans nettsted khamenei.ir mandag.

- Komplisert prosess

Begge parter frykter nye uenigheter vil føre til at det betente forholdet mellom de to landene vil forverres ytterligere.

Også USA forsøkte å dempe forventningene dagen før samtalene begynner.

- Dette er starten på det som vil bli en komplisert, vanskelig og lang prosess, uttalte en talsmann for de amerikanske myndighetene i Wien til avisen New York Times.

Han la også til at han tror forhandlingene har en 50 prosent stor sjanse for å lykkes.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder