OMKOM: Julian Pracz-Bandres var på flyet sammen med Marina Bandres. De var på vei hjem til England. Foto:PRIVAT,

Germanwings-styrten: Julian ble bare syv måneder

Lille Julian hadde hele livet foran seg

Julian (syv mnd.) og mamma Marina var om bord på Germanwings-flyet som styrtet i alpene. De skulle egentlig ta et annet fly, men booket billetter på dødsflyet for å komme seg raskt hjem.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det er pappaen til lille Julian Pracz-Bandres, Pawel Pracz, som sier dette i en uttalelse. Han forteller at familien booket seg på A320-flyet med rute Barcelona–Düsseldorf fordi det ikke fantes direktefly til Manchester, hvor familien bor.

Videre forteller faren at kona Marina Bandres (37) hadde vært i hjembyen Jaca i Spania med sønnen for å delta i onkelens begravelse.

Les alle VGs saker om flystyrten her

Pappaen til Julian:–Jeg er helt knust

– Hun kjøpte billettene i siste liten. Hun skulle bare være et par dager, men ønsket å komme hjem til meg så fort som mulig, fortalte hennes mann Pawel Pracz.

– Jeg er helt knust, sier han.

FILMREGISSØR: Marina Bandres jobbet som filmregissør. Foto:Privat,

Onsdag kom det frem at det trolig var annenpilot Andreas Lubitz (28) som styrtet A320-flyet fra selskapet Germanwings med vilje. Han skal ha låst døren for sin mer erfarne kaptein, som var ute av cockpiten. På lydopptak fra cockpiten hører man hvordan den piloten hamrer desperat på døren, uten å få komme inn.

Samtidig høres Lubitzs rolige pust. Før han etter alt å dømme med overlegg styrtet flyet med 150 personer inn i fjellveggen.

LES OGSÅ: Slik stengte annenpiloten cockpiten

Ble fulgt av faren til flyplassen

Om bord på flyet var mennesker fra mange nasjoner. Det var skoleungdom og småbarn, forretningsfolk og familier. 144 passasjerer, to piloter og en besetning på fire.

Marina og Julian var to av dem. Hun var spansk statsborger, mens ektemannen var polsk. De hadde bodd sammen i England i syv år. Sammen hadde de lille Julian, som var en av to babyer om bord på flyet.

Marinas far, Manuel Bandres sier til avisen El Pais at det var han som fulgte datteren og barnebarnet til flyplassen tirsdag morgen.

Venn:–Tragisk tap

Richard Goodaire er en venn av familien og jobber som kameramann i BBC. Han sier til samme avis at han var sammen med Marina få uker før hun døde i hans datters konfirmasjon.

– Dette er et helt tragisk tap for en så liten familie. De hadde en positiv, lovende fremtid, sier han.

Marina jobbet med filmregi og studerte til å bli regissør ved Futureworks medieskole i Manchester. Hennes tidligere lærer, Richard Hellawell, beskriver henne som en «eksemplarisk student».

Venn:–Talentfull og hardtarbeidende

– Hun var veldig talentfull og hardtarbeidende. En av de fineste lysene på himmelen har slukket, sier han.

Den tidligere læreren beskriver Marina som veldig sjenerøs. Han husker spesielt en gang da han inviterte sine studenter på en grillfest i sitt hjem.

– Hun hadde aldri vært hos meg før eller kjente familien min, allikevel møtte hun opp med gaver til mine to barn. Det sier alt om hvordan hun var som person, sier han.

LES SAKEN OG DE DRAMATISKE HISTORIENE PÅ VG+:De tok med seg passasjerene i døden

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder