PEKES UT SOM TERRORIST: Fahd Suliman Abdul-Muhsen al-Qabaa fra Saudi-Arabia er ifølge innenriksdepartementet i Kuwait selvmordsbomberen som angrep en av Kuwaits største moskeer fredag. Foto:Handout,

Dette er Kuwait-terroristen

Fløy fra Saudi-Arabia til Kuwait bare timer før det smalt

Dette er mannen som fredag tok med seg 27 mennesker i døden i Kuwait - Fahd Suliman Abdul-Muhsen al-Qabaa fra Saudi-Arabia.

Navnet ble søndag frigitt av Kuwaits innenriksdepartement. De hevder at mannen - som er fra Saudi-Arabia - fløy inn til Kuwait bare timer før det spektakulære selvmordsangrepet.

Tusener av kuwaitere deltok lørdag i begravelsen til 18 av de 26 som ble drept i et bombeangrep mot en sjiamuslimsk moske fredag som IS hevder å stå bak.

De sørgende møtte fram i store skarer til tross for fasten i forbindelse med ramadan og en sommertemperatur på 45 grader. Dekket av kuwaitiske flagg ble kistene til de drepte båret til den sjiamuslimske gravlunden.

Mange bar flagg med påskriften «Sunnier og sjiaer er brødre». De minnes de 27 som mistet livet i det brutale selvmordsangrepet mot Imam Sadique-moskeen i Kuwait by. Så mange som 200 ble skadet, mange av dem unge gutter.

This image provided by Kuwaitna news shows a man in a blood-soaked dishdasha following of a deadly blast at a Shiite mouse in Kuwait City, Friday, June 26, 2015. A posting on a Twitter account known to belong to the Islamic State group claimed that the explosion was work of a suicide bomber wearing an explosive belt. (Kuwaitna News via AP) Foto:,Ap

Det skal ha vært over 2000 mennesker samlet til fredagsbønn i moskeen da gjerningsmannen slo til.

BAKGRUNN:Slik var den fatale terrorfredagen

Blant dem som ble begravet i Kuwait, var det to iranere. Bårene til de siste åtte ble fløyet til den hellige byen Najaf i Irak for å begraves der.

Terrorhandlinger er sjelden i Kuwait, der forholdet mellom sjiamuslimer og sunnimuslimer er mindre spent enn i andre golfstater.

Likevel har forholdet blitt undergravet på grunn av framveksten av en gruppe sunnimuslimske salafister, som kaller sjiamuslimer vantro, og flere har fryktet et slikt angrep.

Den lokale IS-gruppa Wilayat Najd har påtatt seg ansvaret for angrepet som skjedde midt under fredagsbønnen i Imam Sadeq-moskeen i sentrum av Kuwait by.

Gruppa sto i forrige måned bak et annet angrep mot en sjiamuslimsk moske i Saudi-Arabia der 25 mennesker ble drept.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder