SLOVAKISK: «Edmond» ble funnet i Belga sist lørdag. Han har hukommelsestap og snakker både engelsk og norsk. Foto:,POLITIET

Norsktalende «Edmond» er ikke norskBelgisk politi bekrefter overfor VG at «Edmond» er slovakisk, ikke norsk.

  • Thor Harald Henriksen
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

– Vi har fått bekreftet at mannen ikke er norsk, han er er fra Slovakia, sier pressetalskvinne Agnes Reis ved det føderale politiet i Belgia til VG.

Hun bekrefter at mannen ble identifisert gjennom søsteren som bor i Norge.

– Han heter heller ikke «Edmond», opplyser Reis.

Ifølge belgisk politi er mannen fortsatt innlagt på sykehus i Liège.

– Vi har hatt kontakt både med søsteren som bor i Norge og broren i Slovakia. Hva som skjer videre er opp til familien og han selv å bestemme, sier Reis.

Det var i 14-tiden lørdag at mannen i 25-årsalderen skal ha blitt funnet i nærheten av Bruyères-sykehuset i sentrum av Liège. Han skal ha kommet til landet med tog fra Frankrike.

Mannen kunne ifølge politiet ikke gjøre ordentlig rede for hvem han er, men går under navnet «Edmond». Han snakker engelsk og norsk, opplyste belgisk politi i en pressemelding. Politiet gikk samtidig ut og etterlyste personer som vet hvem mannen er.

Mandag kveld kontaktet en kvinne Oslo politidistrikt og hevdet hun er vedkommedes søster.

– Vi har fått ID-papirer fra henne, som er sendt til belgiske politi via Kripos. Vi har ikke fått tilbakemelding på dette ennå, opplyser vaktleder Mona Nordby ved krimvakta i Oslo politidsitrikt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder