TILBAKE I STATSMINISTERSTOLEN?: Tidligere statsminister Silvio Berlusconi hevder han blir overveldet av forespørsler om å stille til valg neste år. Foto: REUTERS

Hevder Berlusconi er klar for statsminister-comeback

(VG Nett) Ett år etter at Silvio Berlusconi trakk seg fra politikken er han ifølge sitt eget parti klar for å stille som statsministerkandidat igjen.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Etter hardt press og med en økonomisk krise under oppseiling ble Berlusconi tvunget til å trekke seg som statsminister i fjor høst.

Etter måneder med spekulasjoner sier generalsekretæren i Berlusconis parti PDL til italienske medier at 76-åringen kommer til å stille som statsministerkandidat igjen, skriver BBC.

Selv har Berlusconi sagt at han blir overveldet av forespørsler om å vende tilbake til politikken. Han har allerede vært statsminister i tre perioder, og antas å ha bygget opp en stor personlig formue gjennom sitt forretningsimperium.

Kilder har tidligere hevdet at Berlusconi kommer til å gjøre comeback i italiensk politikk ved å danne et nytt parti.

Torsdag avsto PDL fra å stemme da parlamentet skulle stemme over hvorvidt de hadde tillit til nåværende statsminister Mario Monti. Ifølge BBC blir dette sett på som et forsøk på å distansere seg fra Montis regjering foran valget som trolig vil bli holdt i mars neste år.

Monti har hittil utelukket at han vil stille til valg.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder